Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Akiknek spórolni kell az...

Akiknek spórolni kell az ételen adnának tippeket hogy mit esznek egész nap? És hogy bírják az életet kevés ennivalóval?

Figyelt kérdés

Aki mondjuk létminimumon van és mondjuk albérletet is fizet, egyáltalán hogy nem hal éhen?

Pár hónapja nagyon rossz helyzetben vagyok mert egy ideje nincs munkám és már hamarosan elfogy a pénzem.

Van hogy csak sima főtt tésztát eszem egy nap…

Teljesen mindegy hogyan próbálok spórolni, 3000 Ft így is elmegy egy nap ételre és meg így is éheznem közben hetek óta….

Az anyámmal élek együtt de ő vagy alig eszik, vagy eldugja előlem a dolgokat, mert sosincs semmi itthon, csak max pár alap dolog, tészta, rizs, krumpli, ennyi. Ő sosem főz, meg akkor sem mikor másfél évig nem dolgozott.

Súlyos depresszióval meg pánikbetegséggel vagyok itthon jelenleg, nem tudom mikor fogok újra tudni munkát találni vagy dolgozni.

Pár hónapja már minden nap remegek, csontsovany lettem, mert muszáj az ételen spórolni. Vannak napok amiket ki is hagyok és csak puffasztot rizst eszem egész nap.

Hogyan lehetne max 1500 forintból megúszni egy nap?

2023. jan. 5. 13:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha évek óta nincs otthon kenyér, máris 20-30ezerrel beljebb vagy, mert ennyibe kerül nagyjából a havi kenyér.

Nem tudom mennyire vagy életképes a konyhában, de lehet hetente 1x sütni gluténmentes kenyeret.

Fogd fel a lényeget!

Nem napi 3000-ből kell kombinálni, hanem havi 90+ ezerből.

Kétheti-havi bevásárlást kell csinálni, akciók figyelve, menütervvel.

De ehhez nem árt főzni tudni!

Ez a "titok", más megoldás nincs!

2023. jan. 5. 20:37
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Akkor is. Ha rendes rizst veszel, és azt eszel kenyér helyett mindenhez amihez kenyeret ennél, továbbra is kiadósabb és olcsóbb lenne.

Tudom mit beszélek, csináltam. Ettem párolt rizst kenőmájassal-majonézzel, rántottával, kolbász-paradicsom-paprika mellé...

2023. jan. 5. 20:39
 13/26 A kérdező kommentje:

De kenyér helyett azért csak kell enni valamit, ami néha helyettesíti a kenyeret, nem? Az meg drágább mint a kenyér.

Ha főzni akarok ahhoz olyan drága minden hogy ahelyett már az is olcsóbb lenne ha rendelnek…

Interfoodrol meg nem hallottam, gyanítom nincs minden városban…

Én ha néha rendeltem, az minimum 3500 ezer volt… szóval már hónapok óta nem csinálom

Most azt találtam ki hogy csak borsófőzeléket eszem majd, minden nap egy adagot, nem tudom meddig lesz elég

2023. jan. 5. 20:43
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez kamu. Olyan nincs, hogy valakinek segítségre van szüksége mert nincs pénze kajára, de minden tanácsra "de"-vel kezdi a választ. Meg az nem költ napi 3ezret. Meg vagy ennyit költesz vagy egész nap csak üres tésztát eszel. Döntsd már el.
2023. jan. 5. 20:58
 15/26 anonim ***** válasza:
96%
Ennyire csak nem lehet valaki kretén.
2023. jan. 5. 21:22
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj,de valamit nagyon elcseszel a pénzzel kapcsolatban.Ok, hogy glutén érzékeny vagy de ,ha keveset eszel akkor pláne megoldható bőven a napi 3 étkezésed,kevesebb mint átlag 3000Ft-ból...
2023. jan. 5. 23:20
 17/26 A kérdező kommentje:

Én nem haragszom, ezért kérdeztem itt, mert én konkrétan így érzem éhezésen megyek keresztül, pedig átlagban 5000 forintot szoktam költeni és 2 nap múlva már megint mennem kell

Jah és nagyon vékony vagyok, nem kövér, aki egész nap enni akarna…

2023. jan. 5. 23:32
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok.A Lidl-ben pl.a gluténmentes kenyér 900Ft.Pontosan nem tudom, hány szelet van benne ,de számoljunk 6db/csomag.Reggel -este 1 szelet az napi 300Ft +1 natur joghurt kb100 ft.10 tojás 1000Ft napi 2 tojásfeltétként mondjuk zöldborsó főzelékre 200ft.1 zacskó zöldborsó kb400 ft az 2 nap biztos ebéd.Olcsó felvágott 10 dkg 300-400 ft az kb 8 szelet, ami napi 2 szelettel számolva 100 ft.Margarint, az nem tudom mennyi egy kisebb tégely de 1 hét bizos elég.4db banán kb 700ft,az napi 175 ft .Akciós paradicsom 1000/kg kb az 6-8 db ami 125/db.

Igaz,nagyon be kell osztani, és némi dolgot meg is kell tanulni főzni és nem túl sok étel, de nem fogsz éhen halni, ez hülyeség....

1 nap:

reggel-este 1 szelet kenyér 300ft

1 natur joghurt 150ft

olcsó felvágott(1 reggel-1 este) 2 szelet 100ft

ebéd:zöldborsófőzelék 2 db tükörtojással. 200+200

1banán 175ft

1 paradicsom 125Ft.

Összesen:1250 ft

Kell némi kukorica keményítő vagy gm.liszt ill .zsiradék(olaj v.zsír) a főzeléket behabarni meg só,és petrezselyem(mondjuk szrított az sokáig eláll), de ezek sokáig elegek így nehéz lebontani napra...

Nem sok...jó sporolós és viszonylag kevés, de eszel 3x 1 nap és némi zöldség-gyümölcs is van benne....

de lehet a főétel krumlis tészta 250gr tészta, kb .ugyanennyi krumpli és 2-3 napig tudod enni főételként.2 közepes fej hagyma kb 100ft.

Én pl.1kg csirkemellből 2 különféle kaját csinálok(nem vagyunk annyira húst-hússal evők ,és 2 felnőtt eszi és egy 14éves.) sztem félkg neked ha ügyes vagy, elég 3 fő étkezésre körettel ...

2023. jan. 5. 23:56
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket csak pédának írtam,ha az ember meg van szorulva, akkor is megoldható ...
2023. jan. 5. 23:58
 20/26 A kérdező kommentje:

Én igazából örülnek neki ha éhenhalnék es gondoltam is rá, tekintve hogy régóta pánikbeteg és depressziós vagyok, de amikor nem ettem a betegség miatt, 2 nap múlva már pokolian szenvedtem a hasfájástól, remegéstől, stb… most is rosszul vagyok.

Azért kérdeztem rá, tekintve hogy itthon mennyire szarul élnek sokan, legalábbis nem tudok úgy elmenni a boltba vagy feljönni ide, hogy ne az országot szidnak, hogy gondoltam megkérdezem ki mit eszik es mennyit költenek, mivel én nagyon nem jövök ki…

Valószínű az is hozzátartozik hogy nagyon finnyás vagyok es szeretem a nagyon finom drága dolgokat, ha azt ennem amit szeretek akkor tuti elmenne egy nap 10 ezer is… nyilván ettől nagyon messze vagyok most

Régebben mikor jobb volt az élet hozzászoktam a jóhoz es most elég nehéz hogy krumplit sutok minden nap, meg puffasztott rizst eszem magában… de mivel az anyám gyűlöl, en nem találok munkát, meg le vagyok fogyva, most ez van, azért új a helyzet.

Arról nem is beszélve hogy vannak depresszív mániás fázisaim is, amikor meg néha falási rohamaim vannak…

De köszi a normális választ

2023. jan. 6. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!