Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől van az, hogy ha kisebb...

Mitől van az, hogy ha kisebb szeletekre vágom a pizzákat, akkor kevesebbel jól lakok?

Figyelt kérdés
mondjuk ha egy szelet pizzát félbe vágok, akkor kb olyan érzésem van miután megettem a fél-fél szeletet, mintha megettem volna másfél normál szeletet. de ezt a dobozos üdítőknél is így érzem, hogy megiszok egy dobozos colat, akkor utána ugymond jol laktam vele, de ha pohárból iszok meg annyit amennyi egy dobozosban van, akkor utána még simán megtudok inni akár mégegyszer annyit.
2022. dec. 27. 12:37
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
Ezzel én is így vagyok, ezért kérem mindig csak 4-be vágva a pizzát, mert 6 szeletet nem tudok megenni!
2022. dec. 27. 12:44
 2/5 anonim válasza:
100%
Ja lassabban eszel, jobban megrágod a falatokat akkor sokkal hamarabb jól fogsz lakni
2022. dec. 27. 12:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A jobb látvány hamarabb jóllakat! Ez nálam is így van. Ha van egy jobban kinéző, jobbféle étel, abból tiszteletből is, de kevesebbet eszek, mert nem akarom hogy gyorsan elfogyjon. Gondolom te sem akarod hogy gyorsan elfogyjon a jó tripla húsos, sajtos 🍕, és utána pangsz a májkrémes, mustáros szendvicsen.
2022. dec. 27. 12:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A dobozos kólát lassabban iszod. Pohárból gyorsabban lehet inni, lendületben vagy úgymond. Ugyanez lehet a pizzával is. Megeszel egy szeletet. A következőnek, még ha ott is van kéznél, "neki kell készülni". Minden esetre, egy rövid idő kiesik az evésből mire hozzá fogsz a következő szelethez. Ez épp elég ahhoz, hogy az étvágyad kiessen a lendületből.

Szerintem ez lehet a válasz.

2022. dec. 27. 13:17
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen spórolsz tudat alatt, kevesebbet akarsz enni elosztod több adagra! :) És többnek tűnik!
2022. dec. 27. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!