Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Létezik olyan hogy ultimate élet?

Létezik olyan hogy ultimate élet?

Figyelt kérdés

Létezik olyan étel amit ha fogyasztasz lefedi a legtöbb vitamint, tápértéket stb?

Magas a vérnyomásom és a koleszterinem is magas. El is vagyok kicsit hízva. Az orvosom adott egy listát mi a jó és rossz koleszterin, de nem tudom ez mennyire segítene...

2022. dec. 16. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem létezik. A változatos étrendre kell törekedni. Vannak persze ajánlások érdemes azokat is figyelembe venni, de még egyszer mondom: változatosság!Fehérje, telítetlen zsírsavak, lassan felszívódó szénhidrátok, sok rost - ami a makrókat illeti. Vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok. És lehetőleg rendszeres mozgás. Nincs ebben semmi csoda vagy trükk, oda kell magunkra figyelni.
2022. dec. 16. 11:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Bízzál az orvosban, és a listájában. Nincs olyan étel, ami minden vitamint, ásványi anyagot teljesen lefed. Egyél változatosan

-leveles zöldeket (saláta, rukkola, spenót),

-keresztesvirágú zöldségeket (káposzta, kelkáposzta, brokkoli, karfiol, karalábé, kínai kel)

-más zöldségeket (gyökérzöldségek, paradicsom, paprika, stb)

-olajos magvakat

-hüvelyes zöldségeket (bab, lencse, borsó)

-bogyós gyümölcsöket

-sima gyümölcsöket

-ihatsz különböző teákat

Próbálj ne olajba sütögetni, hanem inkább párolni, nézz utána a mediterrán étrendnek.

2022. dec. 16. 12:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
ultimate élet az, amit én élek
2022. dec. 16. 13:41
 4/6 A kérdező kommentje:
#2 értem amit mondasz. Ez egy olyan lista hogy mi helyett inkább mit. De én arra lennék kíváncsi hogyha keverem ezeket pl.: tojáshoz vöröshagyma, paradicsom és mellé valami zöldségköret. Ilyen ételekre gondoltam. Ami egy teljes étkezés lefedi az egészet kb.(vagy nagyjából az egészet)
2022. dec. 16. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha bizonytalan vagy menj el egy jó dietetikushoz, Ő fel tudja mérni a jelenlegi állapotod és kitűzött célhoz fog tudni javaslatokat tenni, akár a konkrét étrendet is át tudjátok beszélni.
2022. dec. 16. 20:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Használd a Cronometer nevű appot, ebben nyomon tudod követni, hogy amit megeszel, abban mennyi a vitamin, stb.
2022. dec. 17. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!