Milyen lenne az étel, illete az élet mesterséges adalékanyagok nélkül?
Nem teljesen értem, ugye tudod hogy a "színezék" nem feltétlenül jelent mesterséges adalékanyagot? :D
Pl. a kurkumát is használják színezéknek, semmi mesterséges és semmi káros nincs benne.
Amúgy semmi extra nem lenne, nézz utána a "clean eating"-nek vagy a TÉNÉ-nek, és kb. úgy nézne ki.
Értelmetlen lenne, ahogy sajnos a felvetésed is az. A mesterséges adalékanyag nem azt jelenti, hogy mindenképp valami laborban kikevert, rákkeltő anyagról van szó, amit Bill Gates kérésére fejlesztettek ki (érezd az iróniát). Gyakorlatilag minden mesterséges, amit nem tudsz csak úgy kinyerni valamiből, mint mondjuk a citromból a levét, hanem fel is kell dolgoznod felhasználás előtt. Például ott van kedvenc színezőnk, a cékla. Annak sem öntheted bele csak úgy levét mondjuk egy vörös bársony tortába, mert borzasztó íze lesz, ezért ki kell belőle vonni az ízanyagokat felhasználás előtt.
Persze nyilván vannak valóban káros adalékok, lásd aszpartám, de ezeknek sajnos egyesével utána kell nézni, mert nincsenek különválogatva a káros és nem káros anyagok.
Nagyjából megfogtátok a lényeget, pedig úgy érzitek, hogy nem 😁
Igen, erről lenne szó, és azért is kértem, hogy vonatkoztassunk el attól, hogy valami káros-e vagy sem.
Vonatkoztassunk el picit a valóságtól és egyszerűsítsünk le egy ételt egy példa kedvéért. Ételünk alkotóeleme legyen: kötelező anyagok (amiből ha bármit kihagyunk, nem kapjuk meg az adott ételt) és segédanyagok (mindegy hogy természetes/mesterséges, káros/semleges/egészséges).
Na... ételünkbe tegyük az első csoportba beletartozó dolgokat, és hagyjuk ki a másodikat. Pl. a sült krumpliból kihagyhatjuk a sót, de a krumplit már nehezen. De hogy értsétek, mire gondolok.
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy valamiből csak azt tesszük bele, ami tényleg, minimálisan szükséges az adott étel elkészítéséhez. Az hogy hogy néz ki (színezőanyagok), az mellékes.
Én erre is adtam választ, clean eating, TÉNÉ. Mindkettőnél összetevőkből dolgozol, nem raksz bele "fölösleges" dolgokat.
Ha úgy gondoljuk, hogy a fűszerek is fölöslegesek, akkor nyilvánvalóan kevésbé lennének ízesek az ételek.
Én sosem használok adalékokat, kész ételeket meg nem veszek.
Felénk mindenkinek ízlik, jobban, mint akármikkel dúsítva.
3-mas, viszont só nélkül a krumpli ízetlen + sóra szüksége van az emberi szervezetnek. Még a hegyi kecskék is nyalogatják a sós sziklákat.
Tehát most mellélőttél, barátom. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!