Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kéne ízesíteni a zabpelyh...

Hogy kéne ízesíteni a zabpelyhet hogy meg tudjam enni? Áztassam reggelig valamiben?

Figyelt kérdés
Utálom a zabpelyhet. Semmilyen íze nincs. Adjatok már tippeket hogy ehetném meg. Erőltetni kéne, állítólag egészséges. Ha igaz.
2022. dec. 14. 23:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell erőltetni, ha nem szereted. Másból is beviheted a szükséges rostot. Az igaz, hogy ha sokszor kóstolod, valószínűbb, hogy megszereted, de ha erőszakkal magadba tömöd, az szerintem nem használ.

Próbáld meg főzve, tejben vagy tejhelyettesítőben, úgy egész más, mintha simán lelocsolod. 30 g zab, 100 g tej, 1-2 perc mikrózás. Vízzel főzve nem olyan jó, de ha mondjuk van benne mazsola, darált dió, úgy egész finom tud lenni.

Egyébként, ha valami nagyon újat akarsz kipróbálni, keress egy zabfasírt receptet.

2022. dec. 14. 23:17
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem főzöm. Az aprószeműt vásárolom az Aldiban, az gyorsan átázik a folyadéktól. Keverek hozzá magokat (napraforgó, mandula, stb), illetve aszalt gyümölcsöt, mazsolát, kókuszreszeléket, kakaóport, almakockát mikor mit. Tejjel, kefírrel, ízesített joghurttal eszem. Magában tényleg nem egy gasztronómiai élmény, így kiegészítve mégis szeretem.
2022. dec. 14. 23:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam úgy, hogy zabpehelyre egy kis víz (épp csak annyit, hogy ellepje a zabpelyhet), egy kicsit megmikrózom, hogy kb. teljesen magába szívja a vizet, majd aztán rárakok egy kis krémtúrót, édesítőszert és kakaóport és összekeverem. Nekem úgy bejön, a sima ízesítetlen zabkását én se szeretem. Vagy esetleg gyümölccsel is lehet, pl. áfonyával is ízlett nekem, pedig amúgy az áfonyát nem annyira szeretem, de együtt jó volt a kettő.
2022. dec. 14. 23:29
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne edd, ha utálod!

Ízesíteni bármivel lehet, kakaó, csoki, fahéj, méz, szirupok, friss, fagyasztott gyümölcs, magvak.

2022. dec. 14. 23:32
 5/12 A kérdező kommentje:

Nekem a rost miatt kell. A gyomrom miatt. Ja meg az miatt hogy kávé után egyek valamit. Meg hátha leadok pár kilót. Még gondolkoznom kell hogy mivel

kéne a rost tartalmát még felturbózni.

2022. dec. 14. 23:33
 6/12 A kérdező kommentje:
4. Muszáj.
2022. dec. 14. 23:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Kávé előtt egyél, éhgyomorra kilyukasztja a gyomrot :( nem szó szerint, de érted.

Én zabot tejjel főzöm, vagy mikrózom, bele kakaó, kókuszreszelék és valami gyümölcs, ha nincs akkor lekvár.

2022. dec. 14. 23:36
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki kekszként.
2022. dec. 14. 23:50
 9/12 anonim ***** válasza:
89%

Én úgy szoktam enni (mondjuk inkább nyáron) hogy natúr joghurtba keverem a zabpelyhet, kicsit félrerakom állni, vágok bele datolyát, ettől édes lesz (vagy még pluszba mézet is lehet), illetve török mogyorót/kókuszreszeléket/fahéjat, vagy akár ezt mindet ha van otthon, de biztos egyéb magokkal, sokféle gyümölccsel is finom (eper, banán, stb, ami épp van).

Tudom, ez nem zabkása, amit gondolom elsősorban keresel, de talán kipróbálod.

2022. dec. 14. 23:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Én banán + csokis müzlivel tolom
2022. dec. 15. 08:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!