Hogy kéne ízesíteni a zabpelyhet hogy meg tudjam enni? Áztassam reggelig valamiben?
Nem kell erőltetni, ha nem szereted. Másból is beviheted a szükséges rostot. Az igaz, hogy ha sokszor kóstolod, valószínűbb, hogy megszereted, de ha erőszakkal magadba tömöd, az szerintem nem használ.
Próbáld meg főzve, tejben vagy tejhelyettesítőben, úgy egész más, mintha simán lelocsolod. 30 g zab, 100 g tej, 1-2 perc mikrózás. Vízzel főzve nem olyan jó, de ha mondjuk van benne mazsola, darált dió, úgy egész finom tud lenni.
Egyébként, ha valami nagyon újat akarsz kipróbálni, keress egy zabfasírt receptet.
Ne edd, ha utálod!
Ízesíteni bármivel lehet, kakaó, csoki, fahéj, méz, szirupok, friss, fagyasztott gyümölcs, magvak.
Nekem a rost miatt kell. A gyomrom miatt. Ja meg az miatt hogy kávé után egyek valamit. Meg hátha leadok pár kilót. Még gondolkoznom kell hogy mivel
kéne a rost tartalmát még felturbózni.
Kávé előtt egyél, éhgyomorra kilyukasztja a gyomrot :( nem szó szerint, de érted.
Én zabot tejjel főzöm, vagy mikrózom, bele kakaó, kókuszreszelék és valami gyümölcs, ha nincs akkor lekvár.
Én úgy szoktam enni (mondjuk inkább nyáron) hogy natúr joghurtba keverem a zabpelyhet, kicsit félrerakom állni, vágok bele datolyát, ettől édes lesz (vagy még pluszba mézet is lehet), illetve török mogyorót/kókuszreszeléket/fahéjat, vagy akár ezt mindet ha van otthon, de biztos egyéb magokkal, sokféle gyümölccsel is finom (eper, banán, stb, ami épp van).
Tudom, ez nem zabkása, amit gondolom elsősorban keresel, de talán kipróbálod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!