Baratom kint hagyta ejszakara a TOJASOS etelt, megennetek meg?🙄
Ilyen rakott besameles sonkas tesztat csinaltunk, a sonka miatt nem aggodok, abban tobb foldrol osszekapart piszok lehet, mint hus, de a tetejere fott tojas szeleteket raktunk. En elaludtam tegnap koran, meg forro volt az etel, kint volt a pulton, most reggel lattam, hogy a sutobe rakta csak be, nem a hutobe.
Vendeglatasban dolgozott, miert csinalja ezt?😭 Lehetek szalmonellas a tojastol, inkabb szedjem le rola? O fixen meg fogja enni, multkor csinalt labasban egy nagy adag teat, az is egy hetig kb a pulton volt, nem rakta hutobe es abbol ivott folyamatosan, hiaba mondtam, hogy a peneszgomba mar azelott kialakul, hogy te latnad azt, neki teljesen 8, mindent megeszik, megiszik ami nem rohad lathatoan.
Szoval mi legyen a tojassal? :(
A tojás miatt pont nem aggódnék.
Viszont egy kifőtt tészta egy tejes mártásban... Na az már sokkal izgalmasabb!!!
Ha lassan hűl ki, (és ha a meleg sütőbe rakta vissza, akkor az elég lassú hűlés) egy fél nap alatt simán meg tud romlani.
Viszont ez érezhető a szagán, ha nincs gyanús, befülledt szaga, akkor még ehető.
Viszont Így, hogy nem lett lehűtve, negyed annyi ideig se lesz eltartható, mint ha "azonnal" hűtve lett volna. Úgyhogy mihamarabb meg kell enni.
"Vendeglatasban dolgozott, miert csinalja ezt"
Mert egy balf@sz. Remélem nem konyhán dolgozott, vagy ha igen, akkor remélem soha többet nem fog.
Étteremben egy főtt tésztát 3 óráig lehet tárolni.
Ami persze túlzás, de langyosan tartani tejmártásban, (mert egy rakott cucc extra nehezen hűl, szóval az órákig volt langyos, ami a legrosszabb állapot)
szóval ez abszolút reális veszélyforrás.
Egy konyhán, (mármint étterem konyháján) ez kb. sárga lap!
A következő ilyennél úgy b-nák ki, mint macskát szarni.
még a 7-es vagyok:
"a sonka miatt nem aggodok, abban tobb foldrol osszekapart piszok lehet, mint hus,"
És ezért nem aggódsz, mert sok benne a "piszok"?
Hát, azt kell hogy mondjam, mindketten totál homályok vagytok az ételek, élelmiszerek viselkedésével, potenciális veszélyeivel, élelmezés-higiénével kapcsolatban.
Szakacskent dolgozott. Ez a vegzettsege. Gondolom tanult az etelek tarolasarol, szoval nem ertem, miert hagy mindig mindent elol. Barmi van, ha pizzat rendelunk, de nem fogy el az egesz, azt is kint hagyja a dobozban, vagy akarmit, sokszor este fozunk, es ha meg meleg a kaja, o inkabb kint hagyna egesz ejszakara, mert melegen ne menjen a hutobe. De kaja utan altalaban fent vagyunk meg egy darabig, annyi ido alatt lehul valamennyire, szoval en inkabb berakom.
A koszt poenbol irtam, a lenyeg az volt, hogy az nem hiszem, hogy megromlott.
A tejet el is felejtettem, hogy van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!