Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy szoktatok enni? Mindenből...

Hogy szoktatok enni? Mindenből egy kicsit a szátokba? Vagy nem keveritek?

Figyelt kérdés

Nem hittem volna, hogy ezt a kérdést fel kell tennem, mert azt hittem, hogy mindenki úgy eszik, mint én.... :D

De tegyük fel ez a fogás: krumplipüré, pörkölt, csalamádé

Én személy szerint úgy szoktam enni, hogy mindháromból teszek a számba (persze közben folyamatosan rágok), aztán ha ezt a "mixet" megrágtam, akkor nyelek, és jön a következő adag.

De ismerősöm, mint kiderült, eszik egy villányi pörköltet, megrágja, lenyeli, majd egy villányi krumplipürét, lenyeli, majd egy villányi csalamádét is. A sorrendben nem vagyok biztos, de ez tűnik "szájíz-ügyileg" logikusnak. Persze gondolom a falatok között nem vár olyan sokat, hogy teljesen kiürüljön a szájából az íz, szóval így is van egy kis ízkeverés.

Ti hogy szoktatok enni? Most fog kiderülni, hogy egy műveletlen paraszt vagyok? :D

2022. dec. 7. 22:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Látod kérdező, mégis csak megosztó a kérdésed, vagyis nem felesleges. Pont úgy eszek, ha több cucc van a tányéron, mint Te:

Ha például kacsasült van krumplipürével és párolt káposztával, akkor mindenből veszek a tányérra, és úgy is eszem: egy falat sültkacsa, egy falat püré, egy falat párolt lilakáposzta.

Egyben az igazi, egy falat egyszerre a villán.:)

2022. dec. 8. 11:43
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy eszek mint az ismerősöd 😅 bár nem mindig. Van hogy 2-őt keverek, van hogy 3-mat, van hogy csak egyesével. Nálam ez úgy dől el, hogy éppen milyen ízt kívánok. Pl.savanyúságot mindig magában eszem 2 falat között, mert úgy érzem igazán az ízét.
2022. dec. 8. 13:44
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
A villára először a levágott húsfalatot tolom a késsel, aztán mellé a köretet, bekapom, és rögtön utána a savanyúságból is egy keveset, a következő mozdulattal. És együtt rágom össze. :)
2022. dec. 8. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!