Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy szoktatok enni? Mindenből...

Hogy szoktatok enni? Mindenből egy kicsit a szátokba? Vagy nem keveritek?

Figyelt kérdés

Nem hittem volna, hogy ezt a kérdést fel kell tennem, mert azt hittem, hogy mindenki úgy eszik, mint én.... :D

De tegyük fel ez a fogás: krumplipüré, pörkölt, csalamádé

Én személy szerint úgy szoktam enni, hogy mindháromból teszek a számba (persze közben folyamatosan rágok), aztán ha ezt a "mixet" megrágtam, akkor nyelek, és jön a következő adag.

De ismerősöm, mint kiderült, eszik egy villányi pörköltet, megrágja, lenyeli, majd egy villányi krumplipürét, lenyeli, majd egy villányi csalamádét is. A sorrendben nem vagyok biztos, de ez tűnik "szájíz-ügyileg" logikusnak. Persze gondolom a falatok között nem vár olyan sokat, hogy teljesen kiürüljön a szájából az íz, szóval így is van egy kis ízkeverés.

Ti hogy szoktatok enni? Most fog kiderülni, hogy egy műveletlen paraszt vagyok? :D

2022. dec. 7. 22:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem az ismerősöd a csodabogár... :)

Nem vagy műveletlen.

2022. dec. 7. 22:18
 2/13 anonim ***** válasza:
38%

Nem vagy műveletlen paraszt, mindenki normálisan így eszik. Az ismerősödet megkérdezhetnéd, hogy egy ragu levest hogy eszik, ott ahol minden a apró nehéz válogatni.

Nem hordoz autisztikus tüneteket? Ott szokott ez nagyon fontos és problémás kérdés lenni.

2022. dec. 7. 22:20
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Unokatesóm előbb eszi a köretet, utána a húst. Ha neki így jó, engem nem zavar. Jó étvágyat mindenkinek!
2022. dec. 7. 22:45
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Én is úgy eszem, hogy mindegyik összetevőből (köret, feltét, saláta vagy ami van) egyszerre veszek a számba egy-egy kis falatot és összerágom őket. Bennem fel sem merült más, ezeket az ételeket úgy találták ki, hogy együtt finom, ha összeeszi őket az ember. De nekem is van olyan ismerősöm, aki előbb megeszi a húst, és utána külön a köretet. Már szóltam neki, hogy nem így szokás, de ragaszkodik hozzá.
2022. dec. 7. 22:55
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Én külön-külön eszem mindenből, nem keverem a számban, mert akkor nem érzem egyesével az ízeket.
2022. dec. 7. 23:38
 6/13 anonim ***** válasza:
71%

Kulon-kulon eszem oket, kivetel ez alol, ha olyan etelrol van szo, amit ugy talalunk, hogy a szosz rajta van a koreten - pl tesztak leginkabb + 1-2 rizses etel, de itt is inkabb vegyes, nem figyelek ra direkt, hogy mindenkepp mixelve legyen.

Ha egymas mellett van talalva a koret es a szosz, akkor nem kevergetem.

2022. dec. 8. 01:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindenből kicsit a számba, a számomra legjobb ízkombinációt próbálom elérni minden falatnál, majd összerág, lények, jöhet a következő.

A három éves gyerekem eszi úgy hogy nem keveri az ízeket, nekem furcsa. Képes megenni először egy rakás savanyúságot, majd ha elfogyott, utána a köretet vagy húst.

Eddig két emberrel találkoztam, aki furcsán eszik, úgy, hogy keveri az ételt a szájában, megrágja félig, majd újabb adagot töm be, rág, és az első falatot lenyeli, majd újabbat töm be Nekik mindig ilyen hörcsög módon tele volt a szájuk evés közben.

2022. dec. 8. 05:03
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A konkrét példában a pürét és a húst összeenném, a csalamádét külön, időnként egy villányi zöldség két falat közt.

De ételtől is függ szerintem, mert mondjuk egy sültkrumpli hússzelet kombónál már nem tömöm be egyszerre a kettőt, de rizsnél meg simán.

2022. dec. 8. 07:32
 9/13 anonim ***** válasza:
82%

Én is, mindenből egy apró falat, rág, kever, rág, nyel. :)

Kivétel ha valamelyiket különösen szeretem vagy kívánom és külön érezni akarom csak annak az ízét.

2022. dec. 8. 08:29
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindenből - vagyis attól függ, mert amit külön is szeretek, azt meghagyom utoljára.
2022. dec. 8. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!