Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lesz valami bajom ettől az...

Lesz valami bajom ettől az ételtől?

Figyelt kérdés

Nagyon mérges vagyok, mert utólag jöttem rá hogy átvágtak, és nagyon remélem nem lesz etelmergezes a vége.

Tegnap egy napi menüs helyről hoztam el kaját, melegítőben volt, lecsós rizs (vegán). Megkérdeztem, hogy ma (tegnap) keszültek-e az ételek, hogy másnap (ma) is fogyaszthatóak-e, mert nagy adagot adtak. A pultos állította h9gy igen, biztonsaggal fogyasztható. Mára a felét a kajának eltettem, és most ettem meg ebédre. De raneztem megint a napi menüre, és akkor láttam,hogy ez az étel MULT PENTEKEN volt a napi menüben! És hétfő délután még csak-csak ujramelegitve jó, és azért nem lett tőle mára bajom, de én tegnap hűtőbe tettem és ma újramelegítettem,így az is érthető miért volt benne kemény a rizs :(

Szerintetek tuti egy jó etelmergezes ettől (ujramelegítés, több napos, a rizs állaga is megvaltozott), vagy lehetséges jogy nem lesz bajom az eteltol? Ha végig hűtve lett volna nem félnék, de így most rettegek hogy bajom lesz holnapra :(

2022. nov. 29. 13:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem lesz bajod tőle. Éreztél rajta valami fura ízt?
2022. nov. 29. 13:42
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
#2 Ez komoly? Ha igen, mi okozta a halálát? Botulizmus?
2022. nov. 29. 13:50
 3/11 A kérdező kommentje:
1es: erősen fűszerezve van, kicsit csípős is (tényleg enyhén) Szóval emiatt nem éreztem rajta kifejezetten fura ízt.
2022. nov. 29. 13:51
 4/11 A kérdező kommentje:
2es: kérlek mondd hogy ez nem komoly :O
2022. nov. 29. 13:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem föltétlenül következik belőle, hogy ez a pénteki kaja.

Lehet, hogy csak paprika paradicsom maradt több, vagy direkt rendeltek többet, péntekre, hogy hétfőn reggel ne kelljen az árura várni, el tudják kezdeni a hétfői kaját, ezért az étlapszerkesztés megkönnyítése végett beírták kétszer (majdnem) egymás után ugyanazt az ételt, egyszer az egyik menübe, utána a másik menübe.

Aki nagyban foglalkozik ezzel, az nem biztos, hogy kockáztatna ilyet, hogy egy egy 3 napos rizst, többször felmelegítve árul.

A rizs állaga megint csak irreleváns, amilyen képzés jelenleg van az országban, 10 "szakácsból" 9 nem tud (pláne nagy tételben) megcsinálni egy szar párolt rizst.

Tudom, mert ebben dolgozom, ez a helyzet. Sörét, mert kevés vizet tesz rá, hogy "szét ne főjön" mert az alulképzett nem is hallott arról, hogy a megfelelő lepirítással lehet elejét venni annak, hogy egy ragacsos trutyi legyen, és akkor sokkal több vizet is felvesz, szétfövés nélkül.

A több napos rizs, inkább morzsalékossá kezd válni, nem keménnyé.

Na mindegy, szóval ez még azért nem 100%-os bizonyíték az átverésre... bár benne van a pakliban.

Komoly bajod amúgy 100%, hogy nem lesz tőle, könnyebb gyomorrontás/ fél napos hasmenés ami okozhat egy ilyen, de reálisan nézve , ha nem éreztél rajta idegen ízt, akkor 10%-nál nagyobb esélye ennek sincs.

A rizsnek a szagán egyből észrevenni ha romlott. még ha az ízét el is nyomja a lecsó, ha megcsap a romlott rizs gőze, azt nem nagyon téveszted össze.

Ráparázni meg a legnagyobb hülyeség, mert ha lesz tőle bajod, úgyis lesz, ha meg nem lenne, pszichésen simán be tudod magadnak annyira magyarázni, hogy attól leszel rosszul fizikailag!!!

Tényleg van ilyen, elhiteted az agyaddal, hogy valami szart ettél, és egy napig hánysz mint a lagzis kutya, mert a szervezet mindentől meg akar szabadulni, ami benned van!

2022. nov. 29. 14:12
 6/11 A kérdező kommentje:

6os, nagyon köszönöm a részletes leírást! :) megnyugtató! Azért is gondoltam hogy ez a pénteki maradék, mert a hétfői menuben nem is írták,csak mutatta a srác,hogy van, ráadásul az utolsó adagot hoztam el, a többi választható etelbol még bőven volt. :/

Remelem megúszom és nem lesz bajom :( de próbálok nem rapanikolni, végül is Zöldségek, és barna rizs volt benne nem hús, tojás, gomba.. :/

2022. nov. 29. 14:24
 7/11 anonim ***** válasza:
75%

Garantáltan nem a pénteki maradékot adták el tegnap!

Egy-egy helyen nem csak egyszer van ugyanaz az étel, viszont az lehetséges, hogy akkorra több alapanyagot rendeltek, de nem fogyott annyi, mint gondolták, ezért maradt zöldségféle, rizs fölöslegben, ezért rendelösnek készítettek még egyszer.

2022. nov. 29. 16:47
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

Ugyan, ne aggódj, nem lesz semmi baj. Az első válaszoló vagyok egyébként.

Hogy érzed magad?

Korábban én is rástresszeltem arra, hogy nem friss ételt ettem, ami a hűtőben volt, de attól még jó volt. Ez azért volt így, mert egyszer rosszul lettem egy spagettitől. De ez még gyerekkoromban történt, és az sem biztos, hogy a kaja volt rossz, lehet, hogy csak mohón faltam, már nem emlékszem.

2022. nov. 29. 18:22
 9/11 A kérdező kommentje:

Egyelore szerencsére semmi bajom, remélem már így is marad :)

En is nagyon rá tudok erre parázni, mert pár éve sajnos kórházban kötöttem ki egy etelmergezes miatt, azóta vagyok ilyen hogy nagyon figyelek erre.

2022. nov. 29. 22:59
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Nagybátyámnál is csak egy héttel később jelentkeztek a tünetek, egészen addig teljesen jól volt.

Isten nyugosztalja.

2022. nov. 30. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!