Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit esztek egy nap?

Mit esztek egy nap?

Figyelt kérdés

Egy átlagos napon mit esztek egy nap?

Reggelire: hideg/meleg étel?

Vacsorára: hideg vagy meleg étel?

Hányszor esztek egy nap?

Mennyire könnyű vagy testesebb ételeket?

Mennyit/mit szoktatok nassolni?

Szerintetek kb hány kalóriát esztek meg egy nap alatt?

2022. nov. 23. 00:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
47%

Ma pl. 2 tükörtojást, egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, egy szelet sonkával és egy paradicsommal. Ez volt a reggelim kb egy órája. A reggelim általában mindig hasonló, dél körül, heti 3-4 alkalommal tojás, egyébként meg 1-2 szelet kenyér, valamilyen felvágott, sajt, zöldségek. Ezzel el is vagyok estig, napi 2x eszem.

Nálam a vacsi a főtt étel, kényelmesebb így a napi rutinom szempontjából. Szeretem az olasz, spanyol, koreai, thai, görög, közel-keleti, lengyel stb kajákat. Igazából a legfontosabb a változatosság, nem nagyon eszem egy hónapban 2x ugyanazt és minden héten van 2-3 húsmentes napom.

Nem igazán nassolok, maximum gyümölcsöt, amúgy nem kívánja a szervezetem. Túrázás közben szoktam enni olajos magvakat vagy aszalt gyümölcsöket, meg néha sütök valamilyen süteményt.

Egy darabig vezettem a kalóriákat, van, amikor 1400ra, van, amikor 1800ra jön ki, igazából attól függ, mozgok-e bármit aznap, mert ha nem, akkor bőven megvagyok 1400-al.

2022. nov. 23. 14:14
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Reggeli (kb. fél 8-kor) natúr joghurt granolával vagy szendvics, tea édesítővel.

Ebéd (kb. 13:00-kor) Meleg étel, amit éppen aznap főzök

Uzsonna: Gyümölcs, vagy müzli szelet vagy 2 db gullon keksz, hozzá gyümölcstea.

Vacsora (18:30-kor) Hideg étel (este már nem tudnék meleget enni), egy vékony szelet kenyér, felvágott, sajt, tea édesítővel.

2022. nov. 23. 17:41
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Glutén- és laktózmentes diétán vagyok, szóval minden lm és gm (vagy ami nem lm, ahhoz laktáz-enzim)

Ébredés után közvetlenül nincs étvágyam, akkor csak kis magvat rácsálok általában, meg egy ivójughurtot (ilyen kicsi, 100? ml)

Reggelire tejeskávé (mézzel-tejszínhabbal) és egy szendvics (ebbe legtöbbször vaj, szalámi és pl paprika kerül, de néha édeset kívánok akkor lekvár vagy méz)

Tízóraira valamilyen tea, és néhány szem keksz

Ebédre változó leves és változó második (pl hús-köret saláta, valamilyen tésztaétel, vagy főzelék, egytálétel... amit aznap épp ennénk)

Uzsonnára gyümölcstál magvakkal

Vacsira valami könnyebb, rántotta, főtt virsli, leves az ebédről, vagy saláta.

Lefekvés előtt iszok még egy meleg tejet, meg eszek kekszet vagy magot, mert különben hajnalra éhes leszek.

2022. nov. 24. 11:47
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

A kalóriákat rég nem számolom. Sokáig étkezési zavaros voltam, és a gyógyulásom első lépése volt, hogy letöröltem minden kcal számláló appot, és a konyhai mérleget is csak sütéskor használom, a saját ételem leméréséhez már nem.

Hogy mennyi kalória? Hát... olyan 1800 körülre saccolom, de ha több, vagy kicsit kevesebb az sem zavar.

Havi 1x mérem a súlyomat (a diétahiba esetén simán lemegy 3-4 kg :(, amit nem szeretek), az kb állandó.

2022. nov. 24. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!