Mit esztek egy nap?
Egy átlagos napon mit esztek egy nap?
Reggelire: hideg/meleg étel?
Vacsorára: hideg vagy meleg étel?
Hányszor esztek egy nap?
Mennyire könnyű vagy testesebb ételeket?
Mennyit/mit szoktatok nassolni?
Szerintetek kb hány kalóriát esztek meg egy nap alatt?
Nálam ezek a dolgok függnek attól, hogy milyen évszak van, esetleg épp odafigyelek a kajára, vagy a "zabálós" korszakomat élem. (hízékony vagyok, szóval nálam zabálósnak számít egy átlagember átlag napi menüje is)
Ha épp odafigyelek, akkor 1500 kcal körül eszem. Ha fogyózom, akkor 1200 kcal. Ha "zabálós", akkor ki tudja, de 2000 körül, vagy felett.
A reggelim nagyjából ugyanabból a pár dologból ismétlődik: Zabkása fehérjével, és valamilyen idénygyümölccsel,v. teljes kiőrlésű toast kenyérből sajt-sonkás-kukoricás melegszenya pár szelet almával, esetleg tojás valamilyen formában, vagy hamis bundáskenyér(tojásból és útifűmaghéjból).
Az ebédem ha odafigyelős, akkor valamilyen fehérjedús hús, zöldségekkel (párolt, vagy sali), és bulgur. Itt nincs túl nagy fantáziám, képes vagyok hetekig ugyanazt ebédelni.
Ha nem odafigyelős, akkor tök átlagos kaják.
Vacsora nálam általában nem egy nagy valami. Vagy félre szoktam tenni az ebédem felét, vagy egy fehérjeshake, és valami kis gyümölcs.
A nasi nálam ebéd után egy capuccino, vagy pedig egyben a nasi az a tízóraim is, ez vagy 1-2 túró rudi, vagy egy kis mogyoróvaj lekvárral csak úgy üvegből kanalazva. :D
Reggelire csak kávét iszom. Olyan 9-10 körül eszem először. Többnyire szendvicset, vagy tojást, vagy ami épp itthon van. Ebédre tegnap pl tejberizst ettem, mert az maradt előző napról. Vacsira tegnap sült húst ettem kölessel meg savanyúsággal. De szoktunk gofrit, palacsintát, vagy csak simán pirítóst. Totál változó, hogy melyik étkezésre eszünk hideget vagy meleget.
A kalóriát nem tudom, de nem túl sok.
Nassolni nem szoktam, és sok kávét iszom 🙂
Azt eszem ami épp jólesik
Mert ha nem teszem, akkor összerágok minden mast, es így rosszabbul járok
Kávé utan vagy előtt reggel megeszek 2 sor csokit.... par kekszet
Jólesik reggel az édesség
Es csak utana reggeli
De csak ha van valami finom, mint zakuszka, vagy ha sonkát kivanok akkor azt.
Ebed ami epp van.
Utana összerágok még ezt azt
Gyógyszert szedek, amit üres gyomorra nem szabad, szóval mindig kell a reggeli.
Általában 1-2 szelet vajas piritóst eszek, lekvárral vagy szalámival és zöldségekkel.
Ebédre változik mit csomagolok, ha van tegnapi maradék, akkor abból van főtt ebéd, vagy pedig valami szendvics pl halkonzerves-majonézes salátával vagy paprikás-uborkás-sajtos. Vagy esetleg viszek egy kis hummuszt, kefírt, joghurtot, zakuszkát külön, és hozzá vágott zöldséget meg kekszet mártogatni.
Így télen zacskós levest is szoktam, jól esik az a bögre meleg ital napközben.
Este van nálunk főtt étel, amikor itthon vagyok. Általában valami egytál étel, vagy leves és desszert, vagy leves és valami sült cucc pl pogácsa.
Ébredés után csak egy tejeskávé, 10 körül reggelizem.
A mai reggelim egy kaukázusi kefir és egy olívás stangli volt.
Ebédre (2 óra körül) komplett főtt étel leves + második.
Innentől kezdve csak minimális hidegétel este 9-10-ig kb. 3x, amit megkívánok. Nagyjából 5-8-1/2 10-kor, mert nem tudok üres gyomorral lefeküdni.
Gyümölcsöt napszaktól függetlenül eszem, amikor eszembe jut és ennék.
Fogalmam sincs a kalóriákról, nem nézegetem.
A súlyom normális, nem ingadozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!