Olcsó ételeket írnátok?
#37.. sajnos sokan nem tudnak kimenni.
Párommal itt élünk meg, bírjuk, de a gyerek vállalás kb lehetetlen , ház/ lakás vásárlás szinten. A szüleink kb mondtak, menjünk innen. De vigyáznunk kell egy nagymamára, mert senki sem teszi, illetve a család nagy része igényli ( ön hibán kívül ) a segitsegunk, nincs szívünk itthagyni őket. Sok a gyerek, mi a legidősebb “gyerekek “ vagyunk , így bonyolult a helyzet. Most a párom öccse pl megteheti, hogy kimegy. Ő teszi jól. De valakinek tartani kell a frontot :)))) Mi ezt a szerepet kaptuk, ez van . Egyszer ha stabilizálódik a helyzet, mi is megyünk , ez a terv.
Én nagyon szegény családban nőttem fel, és anyám mindig főzelékeket csinált. Bab, lencse, cukorborsó, zöldbab. Ne konzervet vagy üvegeset vegyél, hanem a zacskósat, meg a fagyasztottat. Ezekből tudsz nagy adagot készíteni és 3-4 napig is eheted. Feltétnek esetleg mehet rá tükörtojás, vagy rántott párizsi, bár a tojás is már aranyárban van.
Ezt a kenyeret is megsütheted:
Kicsit időigényes, de nagyon finom és sokáig friss marad.
Nézz körül, sok boltban zárás előtt fél órával olcsóbban adják a megmaradt pékterméket, kissé fonnyadtabb zöldséget.
Ha van tesco a közeledben igényelj clubcardot, nézd meg a neten mi akciós és abból vásárolj.
Olyat főzz amit át tudsz alakítani. Én pl pörköltet főztem, nyesedékből, két napig ettük. harmadik nap ledaráltam a maradékot, sütöttem hozzá pár palacsintát és hortobágyi lett belőle. Vagy lehetett volna a maradékból gulyásleves.
Ha teheted érdemes vagy korán reggel, vagy zárás előtt nem sokkal boltba menni, mert akkor szokták kirakni a közeli lejáratos dolgokat.
Főzelék hüvelyesekből, rántással, ez laktat. Feltétnek mehet tócsni(akár cukkiniből, tökből is, amelyik olcsóbb)vagy hagymapörkölt
Én vennék tésztát, abból tudsz csinálni krumplistésztát, az 2-3 napra simán jó. A paradicsomleves szintén az olcsóbb ételek közé tartozik, liszt+krumpli+fűszerekből és tojásból lehet tócsnit csinálni.
A reggelit én zabkásával oldalán meg, a fél kg-s kiszerelés egész jó áron van, 1-2 szem szilvával simán fel lehet dobni.
Vacsira párizsit vennék (valaki itt ajánlotta a kommenteknél), ezt ki lehet rántani, hagymával össze lehet sütni.
A zöldségről sem kell feltétlenül lemondani, a Sparban vettem a múltkor zöldsalátakeverèket 50% kedvezménnyel 200 Ft-ért.
Nincsenek már olcsó ételek, nem olcsó semmi sem.
A drága az új olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!