Olcsó ételeket írnátok?

nokedli borsópörkölttel
krumplilaska zsírral vagy lekvárral (ki hogy szereti)
tejbegríz
zabkása
fagyasztott kispizza (legolcsóbb 350 ft-os)

Sajnos nálunk is ho végén sporolni kell, meg amúgy egyetem alatt kevés pénzem volt, nekem ezek valtak be :
- Lidl húsleves kocka, egy kb másfél liter vízhez simán jó ize van, hozza cérna metelt, párszáz Ft, de adja a hús leves élményt
- egy két krumplit mikroban kb 6 percig főzni, majd kivenni, felvágni, kis vegeta rá v bármi amit szeretsz, rá utsz két tojást , és olyan meg 4.5-5 percig vissza a mikroba. Lehet bolonditani sajttal vagy kockazott baconnel.
Apropó kockazott bacon. Lidlben nagy adag, 1000ft körül van, de mindenbe is jó.
Veszel fodros kockát. Kis olajon/ zsiron, ami van, vagy a kockazott baconbol ki olvadt zsiron at piritani . Figyelj mert könnyen odaeg. Egy hagyma hozza felapritva, őrölt paprika, So, bors, vagy vegeta, meg itt jöhet a bacon ha meg eddig nem volt benne, ezt kb 20-30 P alatt össze főzni. Adja a lebbencs élményt , és laktató a tészta miatt.
Vagy a bacon melle veszel gombát, szerencsére nem túl drága. Én ebből szoktam gomba porkoltet csinálni, mint egy normális pörkölt, melle kb 2-300g lisztbol és 1-2 tojásból nokedlit szaggatok. Nagyon finom :)
Illetve a csirkemell jó áron van, csomó mindenre jó:) egy vakuum csomagnyi ( nem a talcas) , megint sok mindenre jó :) kockázva lehet levesbe tenni, bármilyen olcsó zoldseggel, pl repaval, majd izesited. Plusz tészta. Vagy össze dobsz egy porkoltet, vagy kisutod, rizzsel. Vagy a mikros krumplival, akkor viszont min 10 percre tedd be. Attól függ, mekkora.
Én ilyenkor nagyitol kerek tojást, meg lekvárt is tud adni, nem tudom van e ilyen lehetőséged, de ezek is aranyat érnek :)
Esetleg darált húsból lehet néha tok jo áron kifogni. Abból fasirt, melle meg főzelék, apropó a főzelék is aránylag olcsó, pl krupli v borsó főzelék :)
Na meg jo dolog a lencse is, egy zacskó egy személyre jo pár étkezést kibír :) ráadásul egészséges :)
Vannak Fb csopik, direkt erre, lepj be nyugodtan , én hónap végén sok otletet kapok :)

Ez lehet, hogy hülyén fog hangzani, és előre is bocs, ha megalázóan hangzik, de én például elhatároztam, h ha végképp nem lesz pénzem, bemegyek a Westendbe, és az otthagyott tálcákról megeszem a maradékot - mások is csinálják ezt, szoktam látni.
Sokan direkt otthagyják a tálcán az ételt a rászorulóknak, gyakran nem is keveset.

Akkor jobban állsz kérdező.
Nekem 5 napig kell megélnem 1000 forintból.
Fogalmam sincs mihez kezdek. Ráadásul nekem semmi. De tényleg semmi sincs. Kérni sem tudok senkitől.
Ilyen az élet...

Durva és egyben tarthatatlanok az árak, de akinek már ezer ft-okat kell számolgatni fizetésig ami még több mint 1 hét, mi éri meg neki hogy mo.-i on pazarolja az éveit? Családunkban többen külföldön dolgoznak, nyelvet sem értették mikor oda mentek, csak úgy álltak hozzá hogy van valamennyi pénz, elindulunk, azt a pénzt itthon is el lehet bukni. Bár van aki másodjára futott neki, de jelenleg is kint van.
Nem szabadna ilyen helyzet mellett várni, belenyugodni abba ami van.

Amúgy azt nem értem, miért hiszi sok Pesti azt, hogy a kérdező tuti pesti.
Én se vagyok az, és vidéken nincs Westend meg pláza stb.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!