Megéri a kenyérsütés?
Az emberek mindig figyelmen kívül hagyják a ráfordított időt :) Az energiaár ekkora mennyiségnél szerintem elhanyagolható, az anyagár nyilván kisebb, mintha boltban vennéd.
Szóval inkább az a kérdés, hogy neked megéri-e ennyi időt és fáradtságot szánni rá.
Alapvetően élvezem a sütést, dagasztani, keleszteni, nekem ez egyfajta kikapcsolódás, úgyhogy a ráfordított idő megéri megeri.
A pénz az, ami bánt, nagyon meg kell gondolni a fűtést is ezentúl, illetve tényleg nem olcsó az általam használt liszt sem.
Anyagilag is megéri. Mi 2,5 éve sütjük, hol sima lisztből, hol sima liszt és tk. liszt keverékéből kenyérsütő gépben.
Amellett, hogy árban töredéke a boltinak, sokkal jobb minőségű, tovább friss marad, nem penészedik. Nem kell kenyérlisztet venni, semmi különbség nincs a végeredményben. Régebben azt használtunk, úgy nem éri meg annyira. Sima, legolcsóbb, 150 forintos BL-55 tökéletes, mi ahhoz keverünk kb. 1/3 graham lisztet, amiből kb. 300 Ft egy kiló. Az arányokat lehet variálni, mennyire akarsz tk-t, de a bolti tk. meg graham termékek is 1/3-1/2 arányban tartalmaznak speciális lisztet, a többi fehérliszt.
Felesben sütöm tk és sima lisztből a kenyeret, zsömlét. 75 dekás kenyér kb 340 forintból kön ki. A bolti tk kenyér 50 deka és 700 ft (a jó minőség)
De sokkal egyzserűbb ha összeírod te hogy miket teszel bele és kiszámolod hogy a te kenyered mennyibe kerül
Nem leszek ezzel népszerű:
Te nem, de az egyik válaszoló géppel süt.
Vegyünk egy kifejezetten olcdót.
21 000 forint a leglegleg.
Osszuk le kenyérre.
1 kenyér esetén +21 000 Ft
100 kenyér esetén 210 Ft.
Ezer kenyér estén 21 forint esik egy kenyérre.
De kibír egyáltalán egy olcsó ezer sütést?
És minidig sikerülni fog?
A házi sütés egyetlen előnye szerintem az, hogy abban a hitben lehetsz, hogy tudod mi van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!