Ha római tálban szeretnék kenyeret sütni akkor elötte be kell áztatni az edényt?
Előszőr fogok kenyeret sütni, és ugy gondoltam, hogy római tálban szeretném megsütni mivel nincsen kemencém csak sütőm. Ha be be kell áztatni az edményt, mely részét? Tetjét vagy alját?
Ha az edényt be kell tenni a sütőbe mielött a kenyeret betenném, hogy átmelegedjen, akkor az egész edényt tegyem be vagy csak az alját?
Nagyon megköszönném, ha egy tapasztalt ember írna a kérdésemre.
Köszönöm!
A római tálat mindig áztasd, az egészet, akkor marad tartós és nem reped el.
A legjobb kenyérhez pedig a tállal egyutt melegszik a suto es ztana megy bele a kenyer. Eloszor fedovel majd nelkule
Mármint előszőr fedő nélkül süssem a kenyeret?
Azt is olvastam, hogy a kenyérnek az a jó ha nedves párás közegben van, ezzel nem azt érem el hogy a nedvesség elpárolog gyorsan?
Igen, a római tálat mindig be kell áztatni, minden részét, különben fennáll a veszélye, hogy megreped.
Nem tudom, hogy jó ötlet-e ez az egész, mert szinte alapszabály, hogy a római tálat hideg sütőbe tesszük be, a kenyérnek meg ugyebár hirtelen kell a nagy hő.
A római talat áztatás után együtt melegited fel a sütővel, tehát hideg sutobe teszed. Amikor forro a suto, kb legmagasabb fokozat, akkor bele a kenyer, fedot ra. Igy mehet 25 percig. Utana fedot le es keszre sutod.
Azert kell fedni mert a kenyerbol kidulo nedvessegtartalom fogja megadni a gozos kozeget. Tehat a kenyered sem szarad ki annyira es meglesz a goz is hogy szepen novekedjen.
Nem egy es nem is tiz kovaszos kenyer van a hatam mogott.
1es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!