A zabtejjel főzött puding néha nem áll össze hanem folyós lesz. Mi ennek az oka? Mitől függ hogy puding állaga lesz-e vagy folyós?
Figyelt kérdés
2022. júl. 31. 11:04
1/4 anonim válasza:
Én is azzal szoktam csinálni, folyós két esetben marad (függetlenül attól, hogy mivel főzöd) - ha túl sok folyadékot adsz a porhoz, vagy ha túl rövid ideig főzöd. Mindkét esetben úgy tudod besűríteni, ha tovább főzöd (kis lángon, kevergetve, mert ilyenkor már könnyen odaég).
2/4 anonim válasza:
Az #1 annyival kiegészíteném, hogy talán zabtejből egy icipicivel kevesebbet is elég tenni egy zacskó pudingporhoz.Csak azért gondolom így, mert a zabtejben nincs meg az a zsírtartalaom, mint a sima tejben, így kevésbé fogja össze.
Egyébként megpróbálhatod azt, hogy átszitálsz egy ek étkezési keményítőt, egy ek zabtejjel kikevered csomómentesre, és hozzáadod a pudinghoz, mint egy habarást.De ezt csak akkor, ha túl folyósra csináltad és semmi nem segít.Én csak sima tejjel főzök, de ez a módszer akármi sűrítésére működik.
3/4 A kérdező kommentje:
Az a furcsa hogy csináltam már pudingot vízzel is és az is működöt rendesen.
2022. júl. 31. 12:15
4/4 anonim válasza:
#3 Hát persze, a puding gyakorlatilag étkezési keményítő, meg aroma, esetleg kakaópor.A keményítő a vizet is besűríti, csak nem úgy, mint mondjuk a tejet, vagy egy tejszínes szószt.Vizesebb állaga lesz, ennyi.Valószínűleg sok folyadékkal csináltad.Tegyél még bele ilyenkor keményítőt, ahogy írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!