Emberek! Ti szeretitek a tejet?
2-3 naponta elfogy(ott) egy liter (amikor még nem diétáztam)
Minden ételhez, melegszendvicshez, disznótoroshiz, sajtos tésztához stb, ami csak kicsit is zsíros, tejet ittam
Igen, szeretem, főleg az igazi házi, zsíros tejet tejszínnel a tetején.
Nagyrészt kávéba szoktam inni, de ha nem lennék most szigorú diétán, többet innék (1 deci házi tej lehet 60-80 kalória is).
Nagyon szeretem. Kiskoromtól kezdve reggel,délben ebéd után, este vacsora után 2,5 dl a napi adagom, vagy tisztán, vagy kakaóként. Minél zsírosabb, annál finomabb, ezért a 3,6 %-osat, vagy a házi tejet iszom, ami a tehénből kifejt állapotban még zsírosabb.
Kizárólag hidegen, max testmelegen iszom, ennél melegebben negyon hányinger keltő ízét érzem, bár bajom nem lesz tőle.
A tejfölt is szeretem, de csak hidegen tudom megenni, ha meleg ételbe például bablevesbe teszem, hasmenésem lesz tőle. Ha túróscsuszát eszem, és a meleg tésztára teszem a hideg túrót és tejfölt, semmi balom tőle. De ha a hideg tésztára teszem és együtt melegítem, akkor hasmenést okoz. Valami változás zajlik le benne melegítés közben, úgy gondolom, az okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!