Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az elterjedve hogy...

Miért van az elterjedve hogy a magyar ételek nem jók és nem nagyon szeretik őket?

Figyelt kérdés

Pl egy minőségi paprikás krumpliból brutális, hogy mit ki lehet hozni.


mármint egy szar minőségű olcsó magyar kaja vs ugyan az csak minőségi alapanyagból


2022. jún. 5. 15:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
66%

A 16-os, 19-es komment most összezavart. Nem tápláló az a konyha ami a parasztkajára alapul, aminek pont a lényege hogy tápláló legyen mert ezt ették az emberek mielőtt mentek a mezőre dolgozni? Krumpli hús dögivel, nem túl kreatív az tény de ez egy szénhidrátforrás és egy fehérjeforrás, a zsír szintén egy fontos makrotápanyag amit valóban jobb nem sertészzsírral bevinni de attól még ott van. Saláta mint tápérték? A legtöbb friss zöldségek saliban alig van kalória, épp hogy a zsíros szósz, kenyérkockák vagy húskockák tesznek bele tápanyagot a többit az ízéért esszük.

A hús, a gabona-krumpli, hüvelyesek és a salátazöldségek mind értelmes tápanyagok, viszont az utóbbiban olyan alacsony a koncentráció hogy lényeges makrotápanyag-bevitelt (ami mondjuk egy megtermett felnőtt fizikailag aktív életmódjához kell) nem nagyon fog fedezni, erre kell a többi tápanyagforrás. Ebből a szempontból nem lehet kritizálni a magyar konyhát, megannyi más szempontból igen.

2022. jún. 6. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyértelmű, mit akart mondani a 19. Magas kaloriatartalom, ami hirtelen sok energiát ad, de nincs benne semmi hasznos tápanyag, vitamin
2022. jún. 6. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

#21

És a mikrotápanyagok nem fontosak?


Egyébként igazatok van, a kajáinknál jobban csak a pálinkát értékeljük jobban túl.

2022. jún. 6. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
A magyar kajákat a magyarok többsége sem szívesen fogyasztja minden nap. Én is szeretem a pörköltet,gulyást stb de valljuk be nem valami változatos ízvilág,és zsíros, kalóriadús. A főzelékekről sokaknak a menzás változat jut eszébe, ami csak liszt ,cukor meg fokhagymás hányás, nyomokban zöldségekkel.
2022. jún. 6. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!