Miért van az elterjedve hogy a magyar ételek nem jók és nem nagyon szeretik őket?
Pl egy minőségi paprikás krumpliból brutális, hogy mit ki lehet hozni.
mármint egy szar minőségű olcsó magyar kaja vs ugyan az csak minőségi alapanyagból
A 16-os, 19-es komment most összezavart. Nem tápláló az a konyha ami a parasztkajára alapul, aminek pont a lényege hogy tápláló legyen mert ezt ették az emberek mielőtt mentek a mezőre dolgozni? Krumpli hús dögivel, nem túl kreatív az tény de ez egy szénhidrátforrás és egy fehérjeforrás, a zsír szintén egy fontos makrotápanyag amit valóban jobb nem sertészzsírral bevinni de attól még ott van. Saláta mint tápérték? A legtöbb friss zöldségek saliban alig van kalória, épp hogy a zsíros szósz, kenyérkockák vagy húskockák tesznek bele tápanyagot a többit az ízéért esszük.
A hús, a gabona-krumpli, hüvelyesek és a salátazöldségek mind értelmes tápanyagok, viszont az utóbbiban olyan alacsony a koncentráció hogy lényeges makrotápanyag-bevitelt (ami mondjuk egy megtermett felnőtt fizikailag aktív életmódjához kell) nem nagyon fog fedezni, erre kell a többi tápanyagforrás. Ebből a szempontból nem lehet kritizálni a magyar konyhát, megannyi más szempontból igen.
#21
És a mikrotápanyagok nem fontosak?
Egyébként igazatok van, a kajáinknál jobban csak a pálinkát értékeljük jobban túl.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!