Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az elterjedve hogy...

Miért van az elterjedve hogy a magyar ételek nem jók és nem nagyon szeretik őket?

Figyelt kérdés

Pl egy minőségi paprikás krumpliból brutális, hogy mit ki lehet hozni.


mármint egy szar minőségű olcsó magyar kaja vs ugyan az csak minőségi alapanyagból


2022. jún. 5. 15:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
96%
Külföldi ismerőseim nagy része azt mondja, túl zsíros és fűszeres neki az átlag magyar kaja.
2022. jún. 5. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Hollandiában élek, az ismerőseim többsége ugyanazt mondja, mint az első valaszado. Illetve a főzelékek nekik gusztustalanok kinézetre, az édes tésztákat pedig nem tudják foetelkent ertelmezni
2022. jún. 5. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim ***** válasza:
19%
Mert ma csak az az egészséges, ami tele van korpával, magokkal stb-.
2022. jún. 5. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 A kérdező kommentje:
Az édes tésztákat én sem tudom főételként értelmezni.
2022. jún. 5. 16:13
 5/24 anonim ***** válasza:
26%
Amúgy én kicsit átalakítottam pl a pörköltet: csak csirkemellből készül, olíva olajon, kerül bele bébi répa és zöldborsó, a köret pedig rizs. Ezt imádják.
2022. jún. 5. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
95%
#5 Oké, de mi köze így a pörkölthöz? Ez így egy csirkés, zöldséges ragu. Lehet jó étel, de nem egy "magyar pörkölt".
2022. jún. 5. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
87%

Nekem ez inkább fordítva tűnik fel, a magyarok hajlamosak túlértékelni a magyar konyhát, italokat főleg. Szerintem olyan középmezőnyben vagyunk, az északi és brit nemzetekhez képest jókat lehet kihozni a klasszik magyar ételekből, és a mienk nagyrészt parasztkonyha azaz olcsó, elérhető alapanyagokból egyszerűen lehet elkészíteni finom és tápláló kajákat de ebben minden kelet-Eu és balkáni nemzet ugyanúgy benne van és az utóbbiban jobb a grillkultúra. Sőt az olasz, spanyol konyha is nagyrészt így épül fel (bár az elkészítések bonyolultabbak) mégis az egészségesebb, kevésbé fűszeres, zsíros, és nemzetközileg sokkal elismertebb. Itthonról szinte csak a lángos (olajos és egészségtelen), kürtőskalács (cukros és egészségtelen) meg a gulyásleves (egy kulináris remekmű) ami nemzetközileg is ismert, elismert. Illetve van ez a rossz szokásunk, hogy mindent telirakunk édespaprika-porral ami magában egy nagyon jó fűszer de ebben a mértékben mintha arra lenne folyton használva hogy elnyomjon minden más ízt és eltakarja az étel hiányosságait. Előnyére szóljon viszont hogy a magyar konyha praktikus, és el lehet azért készíteni a legtöbb receptet jobban, kevesebb zsíradékkal, kiegyensúlyozottabb és természetesebb ízekkel, kreatívabban.

A hármas komment humoros, az emberiség évezredek óta korpás és magvas kenyereket, azzal sült/főtt ételeket és útravalókat evett, a múlt évszázad második fele hozta be az előrecsomagolt, feldolgozott, töltő-és sűrítőanyagokkal teli, kémiailag tartósított, üres tápértékű műanyagételek uralmát, persze ha neked ez jobban megfelel fogyaszd Isten áldásával.

2022. jún. 5. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
7%

6!


Nos, pörkölt alap az alapja. Ezt szeretik, így kérik. Sokra megyek q valódi magyar porkolttel, ha a kutya se eszi meg.

2022. jún. 5. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
86%
Ha minden ételt pörköltnek hívsz, amiben van hagyma és fűszer paprika, akkor a chilis babot is hívhatjuk pörköltnek.
2022. jún. 5. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
57%

Gondolom ugyan ezek a külföldiek kérdés nélkül tolják magukba az engüszbéköngvákámolebigmac-et...


Kérdező: A magyar konyha még európán belül is eléggé sajátos. Eleve az őrölt fűszerpaprika nem egy elterjedt dolog más konyhákban, plusz rengeteg receptünk abból a korszakból származik, mikor a vasárnapi rántott hús is úri móka volt. Plusz ott van ez a manapság divatos "mindenmentes" dolog is, ami enyhén szólva nem kedvez a mi konyhánknak. Sok dologban használunk sertészsírt (amit épp csak nem démonizálnak külföldön), az édességeink kifejezetten cukrosak (pláne ha még porcukor szórást is kapnak), plusz rengeteg fogásnak hasonlóak az alapjai, lásd lecsó, pörkölt, paprikás krumpli, piros krumpli...


Viszont nekem ezzel addig semmi bajom, míg nem csak üres fröcsögés okán szidják a főztjeinket.

2022. jún. 5. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!