Miért van az elterjedve hogy a magyar ételek nem jók és nem nagyon szeretik őket?
Pl egy minőségi paprikás krumpliból brutális, hogy mit ki lehet hozni.
mármint egy szar minőségű olcsó magyar kaja vs ugyan az csak minőségi alapanyagból
Nekem ez inkább fordítva tűnik fel, a magyarok hajlamosak túlértékelni a magyar konyhát, italokat főleg. Szerintem olyan középmezőnyben vagyunk, az északi és brit nemzetekhez képest jókat lehet kihozni a klasszik magyar ételekből, és a mienk nagyrészt parasztkonyha azaz olcsó, elérhető alapanyagokból egyszerűen lehet elkészíteni finom és tápláló kajákat de ebben minden kelet-Eu és balkáni nemzet ugyanúgy benne van és az utóbbiban jobb a grillkultúra. Sőt az olasz, spanyol konyha is nagyrészt így épül fel (bár az elkészítések bonyolultabbak) mégis az egészségesebb, kevésbé fűszeres, zsíros, és nemzetközileg sokkal elismertebb. Itthonról szinte csak a lángos (olajos és egészségtelen), kürtőskalács (cukros és egészségtelen) meg a gulyásleves (egy kulináris remekmű) ami nemzetközileg is ismert, elismert. Illetve van ez a rossz szokásunk, hogy mindent telirakunk édespaprika-porral ami magában egy nagyon jó fűszer de ebben a mértékben mintha arra lenne folyton használva hogy elnyomjon minden más ízt és eltakarja az étel hiányosságait. Előnyére szóljon viszont hogy a magyar konyha praktikus, és el lehet azért készíteni a legtöbb receptet jobban, kevesebb zsíradékkal, kiegyensúlyozottabb és természetesebb ízekkel, kreatívabban.
A hármas komment humoros, az emberiség évezredek óta korpás és magvas kenyereket, azzal sült/főtt ételeket és útravalókat evett, a múlt évszázad második fele hozta be az előrecsomagolt, feldolgozott, töltő-és sűrítőanyagokkal teli, kémiailag tartósított, üres tápértékű műanyagételek uralmát, persze ha neked ez jobban megfelel fogyaszd Isten áldásával.
6!
Nos, pörkölt alap az alapja. Ezt szeretik, így kérik. Sokra megyek q valódi magyar porkolttel, ha a kutya se eszi meg.
Gondolom ugyan ezek a külföldiek kérdés nélkül tolják magukba az engüszbéköngvákámolebigmac-et...
Kérdező: A magyar konyha még európán belül is eléggé sajátos. Eleve az őrölt fűszerpaprika nem egy elterjedt dolog más konyhákban, plusz rengeteg receptünk abból a korszakból származik, mikor a vasárnapi rántott hús is úri móka volt. Plusz ott van ez a manapság divatos "mindenmentes" dolog is, ami enyhén szólva nem kedvez a mi konyhánknak. Sok dologban használunk sertészsírt (amit épp csak nem démonizálnak külföldön), az édességeink kifejezetten cukrosak (pláne ha még porcukor szórást is kapnak), plusz rengeteg fogásnak hasonlóak az alapjai, lásd lecsó, pörkölt, paprikás krumpli, piros krumpli...
Viszont nekem ezzel addig semmi bajom, míg nem csak üres fröcsögés okán szidják a főztjeinket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!