Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Bodzaszörp, ami eláll, nem...

Bodzaszörp, ami eláll, nem forr fel?

Figyelt kérdés
Aki tud ilyet ossza meg velem legyen szíves! Tavaly két adagot is készítettem, de sajnos mindkettő megbuggyant. Karamellával készült, amúgy finom volt.
2022. máj. 15. 18:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én tartósítószer nélkül készítem és a fagyasztóban tartom.

Általában 15 litert csinálok, az 10 db. 1,5 literes flakon és békességben elvacognak a mélyhűtő egyik rekeszében gond nélkül.

2022. máj. 15. 20:18
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

-3 liter víz

-3 kg cukor

-6 dkg citromsav

-26 bodzavirág (tenyérnyi nagyságú)

Óvatosan vízbe mártogatod a virágokat, hogy lejöjjön róla a por, bogarak stb. Beleteszed a virágokat a vízbe, a szára ne érjen bele és hagyd így 2 napig. Utána kiszeded, leszűröd, bele kevered a cukorot és a citromsavat. Beletöltöd műanyag flakonba, a tetejére tehetsz egy pici tartósítószert, de nem muszáj. A flakont össze kell nyomni, hogy a lehető legkevesebb levegő maradjon benne és így kell lezárni. Jól szorítsd rá a kupakot, szigetelőszalaggal tekerd körbe párszor és tedd hűvös, lehetőleg sötét helyre. Így évekig eláll, nem romlik meg. Amitől megromolhat az a szennyeződés a virágokról, a víz (ajánlott felforralt, lehűtött vizet használni), illetve az, hogy levegősen lett eltéve.

2022. máj. 15. 20:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Egy késhegynyi nátrium benzoát kell kb. 5-6 liter szörphöz, és nem buggyan meg. Ilyen pici mennyiségben nincs semmilyen mellékíze, cserébe eláll egy évig is a szörp.
2022. máj. 19. 22:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Tavaly két adagot is készítettem, mindkettő felforr. Előző években meg minden jó volt. Karamellel készítettem attól gyönyörű volt a színe.

Köszönöm a válaszokat. Fagyasztós történet a jelen rezsi helyzet miatt nem játszik.

2022. júl. 28. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!