Bodzaszörp, ami eláll, nem forr fel?
Én tartósítószer nélkül készítem és a fagyasztóban tartom.
Általában 15 litert csinálok, az 10 db. 1,5 literes flakon és békességben elvacognak a mélyhűtő egyik rekeszében gond nélkül.
-3 liter víz
-3 kg cukor
-6 dkg citromsav
-26 bodzavirág (tenyérnyi nagyságú)
Óvatosan vízbe mártogatod a virágokat, hogy lejöjjön róla a por, bogarak stb. Beleteszed a virágokat a vízbe, a szára ne érjen bele és hagyd így 2 napig. Utána kiszeded, leszűröd, bele kevered a cukorot és a citromsavat. Beletöltöd műanyag flakonba, a tetejére tehetsz egy pici tartósítószert, de nem muszáj. A flakont össze kell nyomni, hogy a lehető legkevesebb levegő maradjon benne és így kell lezárni. Jól szorítsd rá a kupakot, szigetelőszalaggal tekerd körbe párszor és tedd hűvös, lehetőleg sötét helyre. Így évekig eláll, nem romlik meg. Amitől megromolhat az a szennyeződés a virágokról, a víz (ajánlott felforralt, lehűtött vizet használni), illetve az, hogy levegősen lett eltéve.
Tavaly két adagot is készítettem, mindkettő felforr. Előző években meg minden jó volt. Karamellel készítettem attól gyönyörű volt a színe.
Köszönöm a válaszokat. Fagyasztós történet a jelen rezsi helyzet miatt nem játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!