Hogyan lehet a legfinomabban bodzaszörpöt csinálni?
Én nagyon finom bodzaszörpöt csinálok, de egyedi receptem alapján.
Eleve 2-3x több tányért teszek bele, mint amit a receptek javasolnak és 3-5 óra múlva már készítem el, nem rohasztom napokig. Ennyi idő bőven elég, hogy kiázzon a virágpora, viszont nem poshad meg.
Leszűröm, sűrű szirupot főzök, amibe citromszeleteket teszek és ízlés szerint még citromlét.
Nálam 30-35 bodzatányér az alap, 3 liter víz, cukor 1 kg és 2-3 citrom.
Én tegnap előtt csináltam de már el is fogyott 😅
Nem tudom hány virágot szedtem le meg hány literes bögrében csináltam mert szemre csinálok mindent. Kb vagy 8-10 lehetett a virág és egy 1literes bögrébe raktam őket miután átnéztem hogy nincs e benne bogár. Félig felöntöttem citromlével a másik felét langyos vízzel. 1napra hűvös helyre tettem. Másnapra kész is volt csak cukrot kellett hozzá tenni ízlés szerint és vízzel hígítani ha valakinek túl limonádés volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!