Bodzaszörp elkezdhet erjedni? Lehet belőle bor vagy pálinka?
Figyelt kérdés
Készítettünk bodzaszörpöt. 1,5 literes palackokba öntöttük (lehet, hogy ez volt a baj). Egy pár napig jó is volt, de aztán azt vettük észre, hogy forr. (Már mint úgy forr, mint a bor). Megkóstoltuk így is, így is bodza íze van, de attól aggódom, hogy alkoholos lesz így. Alkoholos bodzát meg nem akarok inni. :D2018. jún. 2. 21:52
1/6 anonim válasza:
Dunsztba tettétek vagy adtatok hozzá valamilyen tartósítószert? Ha nem, akkor természetesen erjedni fog.
2/6 A kérdező kommentje:
Duntszba volt
2018. jún. 2. 21:59
3/6 anonim válasza:
Akkor nem sikerült a dunsztolás. Ha steril lenne a szörp, akkor nem erjedne.
4/6 anonim válasza:
Én megvenném,sose ittam még bodzabort :)
5/6 anonim válasza:
Ha le akarod állítani a forrást tegyél az üvegbe egy késhegynyi borként.
6/6 anonim válasza:
Bor lesz belőle. De milyen recept ez, hogy dunsztolod? Én hűvös helyen szoktam csak hagyni kiázni, cukor, citromkarika, citromsav, Na-Benzonat megy a lébe. Így pihen 6 napot, és kiváló szirup lesz belőle. Volt, hogy nem raktam bele tartósítót, de úgy sem forrt meg, mert nem volt rá ideje. Pár hétig úgy is eláll hűtőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!