Mi a különbség a tunkolás és a mártogatás között?
Figyelt kérdés
Ha például kenyeret pörköltszaftba tesszük, én azt tunkolásnak hívnám, viszont a sültkrumplit mártogatom a szószba. Hol van a határ mártogatás és tunkolás között? Mikor beszélünk mártogatásról és mikor tunkolásról?2022. máj. 9. 13:04
11/13 anonim válasza:
Számomra a tunkolás az, amikor eléred és nyomást fejtesz ki az edény aljára, és a szósz és a felvett mennyiség összemérhető, mártogatás az, amikor nagyobb folyadékmennyiségbe mártasz bele egy kisebb dolgot.
12/13 anonim válasza:
Ártatlan embert könnyűszerrel be lehet mártani, betunkolni viszont már jóval nehezebb.
13/13 anonim válasza:
Amikor tunkolsz, a kenyeret teljes egészében szó szerint belenyomod a szaftba, hogy minden részét átjárja, és beigya. A mártogatás esetén csak a végét, amit leharapsz mártod enyhén akár a pörköltszaftba, akár mustárba, vagy ketchub-ba. Amikor tunkolsz, gyakorlatilag a kenyered az evőeszközöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!