Mi a különbség a tunkolás és a mártogatás között?
Figyelt kérdés
Ha például kenyeret pörköltszaftba tesszük, én azt tunkolásnak hívnám, viszont a sültkrumplit mártogatom a szószba. Hol van a határ mártogatás és tunkolás között? Mikor beszélünk mártogatásról és mikor tunkolásról?2022. máj. 9. 13:04
1/12 anonim válasza:
A tunkolas az amikor felszivja a szószt a kenyer. A mártogataskor csak ráragad a sűrű tapadósabb cucc.. majo, ketchup, mustár.. ilyesmi.
2/12 anonim válasza:
Szerintem ugyan azt jelenti, csak a martokatás egy szebb szó.
4/12 anonim válasza:
Rokon értelmű szavak, a tunkolás talaán kissé erőteljesebb törülgetés, a mártogatás csak sima mártás.
5/12 anonim válasza:
németül is akkor használják a tunken igét, ha kenyérrel felitatják a szószt.
Ha zöldséget, krumplit egyebet mártogatnak valami mártásba, akkor "dippen"-t olvasok a legtöbb helyen.
6/12 anonim válasza:
A tunkolás sokkal hosszabb és alaposabb, és a lé folyósabb. A mártogatás sokkal rövidebb, és a szósz sűrűbb.
7/12 anonim válasza:
6. Nem gondolnám hogy ez különbség lenne, hiszen egy pörköltszaft is lehet sűrű.
8/12 anonim válasza:
7. De pörköltszaftba jellemzően kenyeret tunkolsz, ami magaba szívja a szaftot. A sültkrumpli v egyeb martogatós zöldsegnek meg csak a felületén ragad meg a cucc.
9/12 anonim válasza:
8. Igen, éppen ezért. Hiszen ha egy piskótát mártogatsz csokiba, akkor az is elázik.
10/12 anonim válasza:
Mármint ezért nincs különbség a két fogalom között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!