Az ásványvíz miért nem sorolható az élelmiszerek közé?
Élelmiszer alap ismeretek órán vettük ezt, hogy nem tartozik oda és csak így érdekességből meg potya ötösért kerestem, hogy miért nem ... de még a tanár se tudja. :)
Valaki segítene? :D köszönöm ^^
Egy darab cink attól nem lesz élelmiszer, hogy ásványi anyagot viszel be vele, ha megeszed.
Elsődleges feladata az élelmiszernek, hogy energiát adjon. Víz nem teszi->nem élelmiszer.
Csapvíz van az ásványvizes üvegben. Hát lol. Nem véletlenül vannak vízvizsgáló laborok.
Én is laborban dolgozom, egyszer csak úgy megnéztem egy üveg Theodorát. Biztosíthatlak, hogy nem csapvíz volt benne. Jó biztos az csak kivétel volt, de ha olyan víz folyna a csapból, kb 2 naponta vízkőtleníthetnél.
az ásványvízgyártás statisztikai besorolása élelmiszerágazat.
-stat.-
Na itt aztán van minden vélemény. :)
Ma kiderül, hogy csak a természetes ásványvizek, vagyis a forrás vizek nem sorolhatók élelmiszernek, de a csomagoltak igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!