Most akkor az eredeti Méz cukrosodik, vagy sem? Felfőzik? Miért?





"Én is azt hallottam, hogy a "termelők" felfőzik a mézet, hogy ne kristályosodjon. És esetleg még más praktikákat is alkalmaznak, hogy "szaporább" legyen. Ezzel gyakorlatilag tönkreteszik."
Amit körbeírni próbálsz az a mézhamisítás. A szupermarketekben sok helyen kapható Klenánczék bűnösök ebben, nemrég már többedik alkalommal buktak le ezzel. Nem a kristályosodás elkerülése a cél, hanem hogy kétszeres áron tudjanak akácként eladni valamit, ami nem az, de méhet is csak részben látott.





"Én láttam technikát rá, hogy pl pohár aljára egy csepp méz és a vízet ráöntve aztán enyhén megkavarva az eredeti méz alig oldódik, míg a szirupos, vagy a cukrozott láthatóbban feloldódik."
Ez csak álmódszer, a méz fajtájától függ, mennyire gyorsan oldódik vízben, de idövel mindegyik feloldódik - ez alapvetö, általános iskolai fizika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!