Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Most akkor az eredeti Méz...

Most akkor az eredeti Méz cukrosodik, vagy sem? Felfőzik? Miért?

Figyelt kérdés
A bolti macis méz kábé állandóan folyékony. Mégis azt írják a neten, hogy az eredeti méz az 3-4 hónap, vagy még az után cukrosodik (kristályosodik). Hogyha cukrosodik, akkor maximum mennyire? MOst akkor melyik a kamu? Tudom, van többféle méztípus, de az akácra és a vegyes virágmézre gondolok ezen kérdésnél. A cukorszirupozós és cukrozós méztermelő emberek ne reagáljanak..úgyis meg lesz a méltó büntetésetek.

2022. márc. 10. 19:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Renben van; akkor hát bízzunk benne, hogy idehaza mindenki tisztessèges a Mèzárulás területèn ès az is marad. Èn csak nem szeretnèk olyan világba csöppenni, ahol az 1 % os gyümölcstartalomèrt is ölnek már a tápanyaghiány miatt.
2022. márc. 11. 14:07
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

"Én is azt hallottam, hogy a "termelők" felfőzik a mézet, hogy ne kristályosodjon. És esetleg még más praktikákat is alkalmaznak, hogy "szaporább" legyen. Ezzel gyakorlatilag tönkreteszik."

Amit körbeírni próbálsz az a mézhamisítás. A szupermarketekben sok helyen kapható Klenánczék bűnösök ebben, nemrég már többedik alkalommal buktak le ezzel. Nem a kristályosodás elkerülése a cél, hanem hogy kétszeres áron tudjanak akácként eladni valamit, ami nem az, de méhet is csak részben látott.

2022. márc. 11. 14:43
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

"Én láttam technikát rá, hogy pl pohár aljára egy csepp méz és a vízet ráöntve aztán enyhén megkavarva az eredeti méz alig oldódik, míg a szirupos, vagy a cukrozott láthatóbban feloldódik."

Ez csak álmódszer, a méz fajtájától függ, mennyire gyorsan oldódik vízben, de idövel mindegyik feloldódik - ez alapvetö, általános iskolai fizika.

2022. márc. 11. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!