A natúr datolya mennyire édes? A datolya, ami a boltokban kapható és glükózszirup van rajta, az csak a glükózsziruptól annyira édes? Vagy eredetileg is nagyon édes?
Figyelt kérdés
Aki evett már datolyát hozzáadott édesítőszer nélkül, kérem, írjon.
Köszönöm!
2022. jan. 12. 16:50
1/6 anonim válasza:
Bio boltokban lehet kapni natúr datolyát is. Szerintem nagyon finom, édes, de nem túlságosan. Én még egy enyhe karamell mellékízt is érzek rajta
2/6 anonim válasza:
Elég édes amúgy is. Mindenmentes sütireceptekbe szokták is használni időnként édesítőnek.
3/6 anonim válasza:
En nagyon szeretem, sokkal jobb izu szerintem. Nem is ertem, hogy minek cukrozzak alapbol, felesleges.
4/6 anonim válasza:
Glükózszirupot népirtási célból raknak hozzá, olyat nem is veszek soha, amiben van. Simán is elég édes. Nyersvegán sütikbe használják is édesítőnek, de kettes is majdnem ezt írta. :)
5/6 anonim válasza:
"Nem is értem, hogy minek cukrozzak alapból, felesleges."
Tartósító eljárás, a tömény cukor ugyanazt a funkciót látja el a gyümölcsökön, amint a só a húsok esetében - kiszorítja a víz jelentős részét a sejtekből (ozmózis).
A cukor tehát tartósítószer, nem csak édesítőszer (a cukrozott gyümölcsök konzerváltak, hasonlóan, mint a sózott húsok)
6/6 anonim válasza:
Édes cukrozás nélkül is, én már ettem nyers, vagyis nem aszalt datolyát, az is édes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!