Mi az oka, hogy az eredeti McDonaldsot kiszorította a meki?
Anno amikor eladták a McDonaldsot McDonaldsék, utána nem sokkal ugyanarra a helyre építettek egyet. A másolt meki jovedelmezőbb volt. Tönkre is tette az eredetit. Mi lehet ennek az oka?
Hiszen Mcdonaldsék eredeti tejjel csinálták pl a shaket. Míg a meki porral
Jó akkor a trollok, akik félreértették a kérdést máshogy megfogalmazva teszem fel.
Amikor Richard and Maurice McDonald eladta a McDonaldsot Rac Krocknak, utána egy mekit épített az új tulaj az eredeti McDonalds mellé, amit még McDonaldsék üzemeltettek. Kérdés : Hogyan lehet hogy a koppintás kiszorította az eredetit. Hiszen az eredetiben még tejes shake volt. Míg a mekiben már instant porból csinálták? meg aztán Mc-ék nagyon aprólékosan csinálták az üzletüket, mégis az új Meki kiszorította őket. Miért?
Ezt mégis hogy gondolod?
Eladták a céget (aminek a legnagyobb értéke maga a név, a brandérték), aztán ugyanazon mév alatt folytatták tovább? :D
8 Jó ez világos, de az ételek finomabbak voltak az eredetiben, amit még McDonaldsék üzemeltettek. Minden nap felügyelték az eredeti rendszert és odafigyeltek, hogy finom igazi tehén tejjel készítsék a shaket.
Ugyanakkor a meki a Ray Kroc-féle McDonalds már rég egyszerűsített mindent az üzleti bevétel optimalizálására. Pl tejporból készítették az italokat, olcsóbb marhahús beszállítót alkalmaztak. Számomra egyértelmű, hogy az eredeti McDonaldba mennék enni. Mégis csődbe mentek a meki miatt. Miért?
Szerintem ne böngészd ennyit a wikipédiát, ha annyira kiakaszt minden.
Rosszul ne legyél, de a legtöbb nagyvállalat esetében egyébként ugyanez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!