Mitől feketedik meg fél órán belül a főtt burgonya?
Figyelt kérdés
Amikor megtisztítom, kockára aprítom, semmi hibája.
Sós vízben főzöm, szűröm, és fél órán belül némelyiken
fekete foltok támadnak.
Mitől?
2021. dec. 19. 14:32
2/9 anonim válasza:
Esetleg meg volt fagyva korábban?
Nagyim pincéjében tárolta a krumplit, és pont így nézett ki ha megkapta a fagy egy kemény télen...
3/9 A kérdező kommentje:
Igen, emlékszem, de azokon már kívülről és belülről is látszott a fagyás, levágtuk.
De ezeken se kívül, sem belül. A héja sértetlen, hámozva, aprítva meg sértetlen, fehér. Ezért lepett meg. Érdekes viszont,ha azonnal tejföllel, kis vajjal, sóval pürét csinálok belőle, akkor nem feketedik meg.
2021. dec. 19. 14:47
4/9 anonim válasza:
Ezt a kérdést almával is feltehetnéd.
Reakcióba lép az oxigénnel + elkezd száradni, stb.
5/9 A kérdező kommentje:
Akkor nem lenne új jelenség. Amikor főzés után szűröm, lefedem, akkor is ez történik.
2021. dec. 19. 15:08
6/9 anonim válasza:
Oxidáció. Egy kis citromlé vagy ecet a vízbe lefedni és nem lesz baja.
8/9 anonim válasza:
Milyen fajta a krumpli? Honnan származik?
9/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom.
2021. dec. 20. 04:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!