Mit gondoltok, az emberek hány százaléka eszik szemét kaját?
Definiáld mi az a szemét kaja, utána lehet válaszolni. Mivel nincs kb olyan étel, ami ne lenne beleilleszthető egy egészséges étrendbe.
Pont az ilyen egyszerű gondolkodású, önjelölt egészségguruk szoktak átesni a ló túlsó oldalára. Mivel egyszerű gondolkodásukban csak jó és rossz kaja van, ezért képesek közel teljesen kiiktatni az étrendjükből a zsiradékokat és/vagy a szénhidrátokat. Pedig egyik teljes elhagyása sem indokolt vagy egészséges.
Na az egyik jellemző hülyeség, amit itt a #10-es is ír. Az E-számoktól való rettegés. Minthogy ezek csúnya "vegyszerek" meg mindenféle adalékanyagok. Csak az a baj ezzel a logikával, hogy ez nem igaz. Általánosságban semmiképpen sem. Szinte mindennek is van E-száma.
Ha azt írom a termékre, hogy színezék: karamell, akkor az jó, ha azt írom, hogy színezék: E150a, akkor rossz? Pedig ugyan az a kettő.
Dettó azt írom rá, hogy ecetsav akkor jó, ha meg azt, hogy E260, akkor rettegni kell és elkerülni?
Az egészség 90%-ban genetika kérdése.
Teljesen normálisan, mindenféle korlátok nélkül, változatosan étkezünk családilag. Mindenki magas kort élt meg,(80-90+) senki nem beteges, nem allergiás. Piacon vásárolunk termelőtől, abból főzünk.
Egyetlen kitétel, hogy tartósítószereket, ízfokozókat nem használunk.
Én most 70 vagyok, a férjem 73, a gyerekeink 50 felé mennek és senki nem beteg, Vérképek, szellemi kapacitásunk rendben.
15. "Ha mindegyiknél kiírja a gyártó/forgalmazó azt a hosszabb nevet, akkor hirtelen nincs benne káros anyag és jó étel, ha mindent rövidebb formában, E számmal tüntet fel, akkor meg fúj, műkaja? Hol itt a logika?"
Abban hogy sokan egy összetevőt könnyebben azonosít névről, mint betű, és számok kombinációjából.
#16 Oké, de attól nem lesz egészségtelenebb, mert E számmal írják rá.
A legtöbb ember, aki tart az E számoktól csak annyit csinál, hogy megnézi, hogy van a címkén E számmal kiírva valami. Ha nincs, akkor szerinte adalékanyagmentes, és jó. Ha meg van, akkor az automatikusan valami káros vegyszert tartalmaz.
Ezzel a túl egyszerűsítéssel van a probléma, nem azzal, hogy valaki kíváncsi rá, hogy mi van abban, amit megeszik.
"Ezzel a túl egyszerűsítéssel van a probléma, nem azzal, hogy valaki kíváncsi rá, hogy mi van abban, amit megeszik."
Szerintem én is valami hasonlót írtam, csak más szavakkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!