Szavazással! Az ír vagy a magyar vaj ízlik neked jobban?
Ha dőzsölni akarok, akkor a Culinarisban veszek Échiré vajat, vagy valami másik franciát. De azt általában csak karácsony és húsvét előtt szoktam.
Hétköznapi használatra elsősorban a piacos kistermelői magyar, de ha boltból veszem, akkor az ír.
Nincs a válasz lehetőségek között, ezért külön válaszolok:
Ír -ójától elválasztott vaj a kedvencem. És miután ez tejzsír, tökéletesen irreleváns, hogy magyar, vagy ír...
Pont ezért, mivel egy fix alapanyagról beszélünk, teljesen indokolatlan más nemzet tejzsírját megvenni, ha van ugyanolyan magyar is. Ezért értelem szerűen szóba se jöhet semmi más, csak magyar.
"Pont ezért, mivel egy fix alapanyagról beszélünk, teljesen indokolatlan más nemzet tejzsírját megvenni, ha van ugyanolyan magyar is."
Aham, akkor gondolom neked a Mizo trappista is pont ugyanolyan finom, mint a trappista szerzetesek által készített Port Salut. Meg a kisvárdai Misimókus Pizzéria is kenterbe veri Nápoly legjobbjait.
5-ös, látod, milyen buta vagy, hogy komplex termékeket akarsz összehasonlítani, amikor én alapanyagról beszélek!
Hunyd csak be a szemed egy kicsit! Látod, milyen sötét van bent?! :)
Ó...
Nagyon ritkán eszem vajat - tulajdonképpen nem is ehetnék, de MA ettem, kétfélét is. (Meg is lett az eredménye. :/)
Az egyik ír vaj volt, a másik magyar és jelentős ízbeli eltérés van a kettő között.
Nem akartam veszekedést, eszembe sem jutott, hogy ide fog eljutni ez a kérdés is. :(
De régről is úgy emlékszem, hogy egyértelmű különbség van ízben a magyar és az ír vaj között.
Nem tudom, hogy a tehenek tartása, takarmányozása, a gyártási mód vagy más lehet az ok, de van különbség ízben, az biztos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!