Mit gondoltok erről?
Anyám mindig azzal jön, hogy nekem semmilyen étel nem jó. Volt már nem egyszer példa, hogy megkerdezte ízlik e xy étel, mondtam hogy nem, aztán megcsinálta, és számonkért, hogy miért nem eszek belőle.
Ma például azon megy a vita, hogy csinált pörköltet nokedlivel, megkerdezte, hogy kérek-e belőle. Mondtam, hogy igen, de amint megláttam hogy néz ki, egyből elment tőle az étvágyam. Megkóstóltam és ízre sem valami finom. Azért mondtam, hogy kérek, mert amikor még menzás voltam, a suliban amikor ez volt a kaja, akkor az ízlett, de nem is így nézett ki. Szerintem ez így nem is nevezhető pörköltnek, mert annak van egy receptje, hogy hogyan kell elkészíteni és abból lesz egy végeredmény. Ami... Hát nem úgy néz ki, mint amit ő csinált.
És akkor most csatolnék képeket, hogy milyen volt a suliban és milyen nálunk:
Szerintem semmi baj nincsen vele. Mind a kettő normális kaja.
Inkább örülj neki, hogy valaki főz rád. Vagy főzz magadra. Már ha tudsz. És ne kritizált anyukád főztjét, amikor azzal dolgozott, hogy NEKED adjon kaját. Becsüld meg.
A "menzás" szerintem nem egy iskolai menzáról való kép, hanem egy középszintö étteremböl.
Az "otthoni" viszont elég moslék kinézetü, a hús terljesen szét van fözve, úszik valami lében - azaz túl sok vizet tettek alá, és teljesen színtelen - nem "kicsit hakványabb, ahogy valaki írta, hanem teljesen színtele - , ami még a legrosszabb paprika esetén is azt jelenti, hogy nem tett bele eleget.
A nokedli is elég gusztustalan, feltehetöen túl kevés tojással és túl sok vízzel keverte ki a tésztát, ezért lett ilyen formátlan darabokból álló valami.
Ilyen ételt nem tennék senki elé, még otthon a családom elé sem, ennél többre becsülöm öket (is).
Megoldás lehet, ha TE fözöl, és megcsinálod úgy, hogy rendesen nézzen ki, meg feltehetöen úgy még ízre is jobb lesz.
Mellesleg itt van egy csomó kép pörköltekröl, amit házilag készítettek, tehát nem szakácsok vagy éttermi kínálat, ezek mind normálisan néznek is, nem úgy, mint amit a kérdezö feltett képet!
5-ös: a kérdésed értelmezhetetlen!
De amit nem értek, miért kellene a SEMMIBÖL készíteni bármilyen ételt is? Hol írtam ilyet?????
A kérdésben meg pörköltröl volt szó egyértelmüen, nem paprikásról, szóval így sincs semmi értelme annak, amit írtál!
Elnézést akkor rosszul tettem fel a kérdést, mert úgy értettem, hogy soha nem készítesz paprikást?
Ugyanis a kérdező által linkelt fotók egyikén szerintem inkább valamilyen paprikás van, mint klasszikus értelemben vett pörkölt. Szóval, én továbbra sem látok semmi kivetnivalót azon az ételen. Hogy neki nem tetszik, nosza meglehet próbálni jobbat főzni.
Érdekes, hogy mindig ez jön fel "érvként", hogy akkor főzzél jobbat. Anyámtól is, pedig akárhányszor akartam valamit én csinálni, a válasz az volt, hogy "hagyjad, majd én megcsinálom, ne te csináld".
Valamint, hogy aki nem tud jobbat, az ne szólaljon meg. Miért, attól hogy én esetleg nem tudok még ilyet sem, attól már jobb lesz ez az étel, mint amúgy? Az étel ugyanolyan marad, nem mindegy, hogy az mondja rá, aki tud jobbat, vagy aki nem?
Valamint az ételtől függetlenül hangoztatásra került az a vélemény, miszerint hálátlan vagyok és ezek után még azt is megérdemelném, hogy kidobjanak az utcára, valamint nem érdemeltem meg, hogy legyen anyám. Mert hogy merem lemoslékozni, miközben egy szóval nem mondtam rá ilyet, csak mutattam képeket, hogy nagyjából hogy nézett ki, amit a suliban ettem és hogy én ilyenre számítottam. Az már főben járó bűn, hogy ki mertem róla írni egy anonim oldalon nevek nélkül egy kérdést és ez megszégyenítés szerintük, az itteni kommentet pedig az én véleményemként állítják be. Hát így állunk.
A 4-es/6-os vagyok: tényleg ritkán készítek paprikást, de ez szerintem nem is az.
Tejfölt sehol nem látok a tányéron, meg a kérdezö szerint is pörköltet akart fözni az anyja.
A "fözzél jobbat" meg nem egészen helyén való megjegyzés, mert mindenki elvárhatja, hogy normális ételt adjanak elé, ne ilyen valamit.
Meg képzeld el, mit szólna az anyja, ha ez után elkezdene "jobbat" fözni, mondván, hogy amit kapott, az ehetetlen. (Meg kérdés, hogy van-e miböl) Ebböl még nagyobb cirkusz lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!