Ha nem ehetek glutént és még a laktózmentes tejtermékektől is megy a hasam hogy érdemes étkezni?
Esetleg kérd ki egy dietetikus szakvéleményét, miután részt vettél egy gasztroenterológiai vizsgálaton.
A folyamatos hasmenést más is okozhatja, nem csak ételintolerancia, hanem szervi elváltozások is, pl. vastagbél polipok.
Van olyan laktózérzékeny, aki a laktózmentes termékeket se bírja. Nem ártana egy tejfehérje allergia vizsgálat, mert ha az is van, akkor sajnos kerülni kell a tejtermékeket is.
Hosszú érlelésű sajtok pl. Pannónia, parmezán szintén okoznak panaszt? Ezek az érlelés miatt válnak teljesen laktózmentessé.
Rizs, hüvelyesek, hús, máj, zöldségek, tojás
A tejtermékek és a kenyér- és lisztfélék nem szükségszerűek senki étrendjében.
De: gasztroenterológus és dietetikus!!!
Szerintem elég változatosan tudsz enni így is, ott az összes zöldség és gyümölcs, hüvelyesek, gluténmentes gabonák, olajos magvak meg a minőségi jobb húsok.
Én pl. vegán vagyok plusz gluténmentes is, és én is meg tudom oldani az evést.
Szerintem úgy is lehet enni, hogy ezeket pótolnád, de vannak gluténmentes kenyerek vagy növényi tejek, sajtok, úgyhogy próbálkozz esetleg azokkal.
Tésztából én pl. nagyon szeretem a csicseriből vagy vörösencséből készülteket, de van kukorica alapú is, ami olcsóbb (csak nem olyan finom, szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!