Mennyi idő alatt lehet megtanulni főzni?
Mit?
Pl zöldséglevest pár perc alatt.
Évek. Nagyon sok bénázás van benne, amíg meg nem tanulsz technikákat, vagy azt, hogy mi/mennyi idő alatt fő/sül meg.
Egy 10 fogásos repertoárt pár hónap alatt össze lehet hozni.
Mennyire? Egyszerű kajákat bárki, 0-ról indulva el tud készíteni, ha akar.
Ha Michelin csillagos szakács akarsz lenni, akkor egy életen át tanulhatod.
Attól függ, hogy
- mit
- mi az előképpzettséged (full hülye vagy mindenhez, vagy mondjuk fizikából és kémiából érettségiztél)
- milyen módszerrel (egyedül nekiállsz, vagy szakácskönyvből, vagy videóról, vagy anyukád segít, vagy egy hozzáértő, a témában szakképzett jó oktató segít)
- milyen szintre (szeretnél pár ételt biztosra, vagy szeretnél bármit biztosra, vagy szeretnél önállóan ételeket kitalálni)
Bármelyik módszerrel bármelyik szint elérhető, de nyilván hamarabb megvagy, ha egy jólképzett oktató magyarázza, hogy mit miért csinálj úgy, és te is megérted a magyarázatot.
Egy életen át lehet tanulni. Én már elmúltam 50, sokat főztem, de még most is van, hogy meg kell néznem a receptet, mert vagy nem készítettem még az adott ételt, vagy olyan rég, hogy már elfelejtettem..
Én süteményekkel kezdtem, amiket a nagymamámtól lestem el, aztán jöttek a főtt ételek. Horváth Rozi és Minerva nagy szakácskönyvekből tanultam, meg újságok receptötleteit próbáltam ki (akkor még nem volt net), de most is egy csomó mindent nem tudok, pláne a modernebb ételekből. Igaz, én jobban kedvelem a hagyományos, magyaros konyhát, ehhez Horváth Rozi könyve tökéletes volt.
Most, ha valaminek utána kell néznem, akkor a neten a "Mindmegette" és a Nosalty oldalakra keresek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!