Miket szoktál grillen sütni? Köretnek mit készítesz ilyenkor?
Érdekelne, hogy mások milyen recepteket használnak, mert én már kicsit unom, szeretnék újakat kipróbálni :)
Szoktam csinalni általában: klasszik mustáros pácolt tarját, csirkemellet, grill kolbászokat. Ezek mellé általában Kenyér van, illetve majonézes sálata.
Zöldséget még nem mertem, úgy gondolom, hogy pl a cukkini is csak elfonnyad sütés közben
Csevap, grillkolbász, grillsajt
Köretnek valami tartalmas, speciálisabb salátát. Sült karfiolból például nagyon finomat lehet fetával. Rizs- vagy bulgursaláta is jó mindenféle zöldséggel felturbózva. Pirított csicseriborsó sült padlizsánnal és mazsolával is kedvenc.
Kürtős kalács szokott lenni nálunk a desszert, ha grillezünk.
Egyébként csak ezért vettem egy vasserpenyőt, és abban szoktam húsos és zöldségfasírtot is csinálni.
Hotdog, hamburger.
Ami különleges volt, az a főtt fürj és tyúktojás. De azt már csak a végén, amikor nem izzott annyira a faszén. Isteni finom, gasztroajándéknak is menő, fűszerolajba beletéve.
Baranyborda, saslik, marhasteak, csirkeszarny ... koret altalaban sopszka salata, vagy valami majonezes cucc es friss pekaru.
Paprikat szoktam grillezni es gombat ... nagyon ritkan sajtot is.
Húsok:
- amikor van kedvünk, pácolunk tarját (csípős mustár, foki, 1 ek whisky, bors, kevés só)
- de legtöbbször grillkolbászt. Svájcban élünk, ilyenkor szezonban ha 30 féle közül nem tudunk választani, akkor egyet sem
- bacon, mert imádom
Köret:
- grillre dobunk krumplit, meg néha paprikát és hagymát
- ezen kívül csak friss fejes saláta, paradicsom, uborka, paprika, csípős paprika készül
- majonézes kukorica
Kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!