Mi kell a sajtkészítéshez?
Figyelt kérdés
szóval vettem enzimet és mezofil starter kultúrát.az érdekelne hogy a kultúra is muszáj bele?vagy ha házi a tej akkor nem?vagy bizonyos sajtokhoz kell csak?a kalcium klorid mire van?muszáj bele?azért vettem egyből kulturát is mert youtube-n a vidiben rakott bele,de egy másik videóban a másik emberke nem rakott bele.2021. jún. 9. 15:37
1/3 anonim válasza:
2/3 anonim válasza:
Kell mindenképpen:
-Tej
-Oltóenzim
-Kultúra
-Edény
-Hőmérő
-Valamilyen vágóeszköz
-Valamilyen sűrű vászon
Opcionális:
-Fűszerek
-Kalcium-klorid
Az enzim és a kultúra feltétlen szükséges. Az enzim indítja be az alvadást, attól lesz "kocsonya" állagú a tej. A kultúra pedig azért kell, hogy el tudd készíteni a kívánt sajtodat. Más kultúra kell az ementálihoz és a goudahoz.
A kalcium-klorid pedig egy adalékanyag, mely a sajtot "szilárdítja" meg, tehát jobban vágható lesz (persze ha ez a cél). De csak óvatosan, mert túladagolva keserű íze lesz a végeredmények.
3/3 A kérdező kommentje:
thx mind a 2 választ :)
2021. jún. 9. 18:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!