Sajtkészítéshez a közértben vásárólt tejet (3.8% Pasztörözött, Homogénezett) muszáj felforralni?
Figyelt kérdés
2013. jún. 3. 19:07
1/6 anonim válasza:
Igen, de homogénezett bolti tejből sok jóra ne számíts. Ha meg a fekete Milliről van szó, akkor végképp.
2/6 A kérdező kommentje:
A tej, németböl származik. A pontos neve: Landliebe, frische Landmilch. A probléma az, hogy a sajt már elkészült három napja. (ez most mérgezö anyagot tartalmazhat??)
2013. jún. 3. 20:05
3/6 doboszoli válasza:
Majd megmondja a tejhez értő társunk, de szerintem homogénezett tej tovább feldolgozásra alkalmatlan.
Kérlek erősíts, vagy cáfolj, mindkettőt elfogadom készséggel!
4/6 A kérdező kommentje:
A sajt itt van elöttem, és jól néz ki. A készítését a Net-röl szedtem, és az oltás (Lab) hatására szépen müködött minden. Most érlelem a leírtak alapján. (Egészségileg káros hatással tud lenni, hogy nem forraltam fel ezt a fajta tejat??)
2013. jún. 3. 21:13
5/6 doboszoli válasza:
Ezt meg tudom mondani: nem veszélyes, ugyanis a pasztőrözés a házi forralásnak felel meg, csak kíméletesebb a tej többi alkotóelemével.
A homogénezés csak fizikai beavatkozás.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2013. jún. 4. 11:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!