Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sajtkészítéshez a közértben...

Sajtkészítéshez a közértben vásárólt tejet (3.8% Pasztörözött, Homogénezett) muszáj felforralni?

Figyelt kérdés

2013. jún. 3. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, de homogénezett bolti tejből sok jóra ne számíts. Ha meg a fekete Milliről van szó, akkor végképp.
2013. jún. 3. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
A tej, németböl származik. A pontos neve: Landliebe, frische Landmilch. A probléma az, hogy a sajt már elkészült három napja. (ez most mérgezö anyagot tartalmazhat??)
2013. jún. 3. 20:05
 3/6 doboszoli ***** válasza:

Majd megmondja a tejhez értő társunk, de szerintem homogénezett tej tovább feldolgozásra alkalmatlan.

Kérlek erősíts, vagy cáfolj, mindkettőt elfogadom készséggel!

2013. jún. 3. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
A sajt itt van elöttem, és jól néz ki. A készítését a Net-röl szedtem, és az oltás (Lab) hatására szépen müködött minden. Most érlelem a leírtak alapján. (Egészségileg káros hatással tud lenni, hogy nem forraltam fel ezt a fajta tejat??)
2013. jún. 3. 21:13
 5/6 doboszoli ***** válasza:

Ezt meg tudom mondani: nem veszélyes, ugyanis a pasztőrözés a házi forralásnak felel meg, csak kíméletesebb a tej többi alkotóelemével.

A homogénezés csak fizikai beavatkozás.

2013. jún. 4. 06:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2013. jún. 4. 11:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!