Mit nevezel fagylaltnak és mit jégkrémnek?
Figyelt kérdés
Nemrég beszélgettem erről valakivel. Az én számomra az a jégkrém, ami darabonként-adagonként külön van csomagolva. Amit manuálisan adagol az ember (gombóc, kenőspatula stb.), az szerintem fagylalt. :) Ez persze nem feltétlenül felel meg a hivatalos definiciónak,nem is ez a kérdés. Hanem hogy ti hogyan használjátok ezeket a szavakat? Mit hívtok jégkrémnek és mit fagyinak?2021. júl. 15. 21:25
11/16 anonim válasza:
Fagyi a dobozos és a tölcséres, jégkrém a pálcikás.
12/16 anonim válasza:
Én mindegyiket fagyinak hívom .
13/16 anonim válasza:
A fagyi a gombócos, a pálcikás pedig a jégkrém.
14/16 anonim válasza:
2 megközelítésről hallottam:
Az egyik: A jégkrém az aminek a nagy része gyümölcs és víz (jég) a fagyi pedig a tej/ tejszín, kakaó, vanília stb..tartalmú
A másik pedig: A jégkrém a pálcikás, a fagyi a tölcséres/gombócos
15/16 anonim válasza:
Fagylalt, ami tölcsérben van. A többi jégkrém.
16/16 anonim válasza:
Valójában egy és ugyanaz mindegyik, nincs is sok értelme annak, hogy külön szavunk van a csomagolt verzióra, angolul ice-cream és kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!