Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit nevezel fagylaltnak és...

Mit nevezel fagylaltnak és mit jégkrémnek?

Figyelt kérdés
Nemrég beszélgettem erről valakivel. Az én számomra az a jégkrém, ami darabonként-adagonként külön van csomagolva. Amit manuálisan adagol az ember (gombóc, kenőspatula stb.), az szerintem fagylalt. :) Ez persze nem feltétlenül felel meg a hivatalos definiciónak,nem is ez a kérdés. Hanem hogy ti hogyan használjátok ezeket a szavakat? Mit hívtok jégkrémnek és mit fagyinak?

2021. júl. 15. 21:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
Nekem a pálcikás a jégkrém,a tölcséres a fagyi
2021. júl. 15. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
85%
Nekem is ugyanaz, mint az elsőnek. Plusz a dobozost is fagyinak hívom.
2021. júl. 15. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
Fagylalt, amit a fagylaltosnál vagy étteremben veszek gomboconkent, jégkrém az összes többi, függetlenül attól, hogy dobozos, pálcikás vagy tölcséres.
2021. júl. 15. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
+1 a 3-asnak
2021. júl. 15. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:

Jaj, de jókat írtok!

Még kérek szépen véleményeket! :)

2021. júl. 15. 22:06
 6/16 anonim ***** válasza:
83%
Nekem fagyi a gombócos, a csavart és itthon a dobozos is, kizárólag az egyesével becsomagoltat hívom jégkrémnek.
2021. júl. 15. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
23%
Fagyi a gyumolcsbol keszult es vizes alapu cucc, a jegkrem pedig az ami tejszinnel keszul (szerintem) :)
2021. júl. 15. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
72%

Megvan rá a törvényi előírás:


Fagylalt: A fagylalt cukrászati technológiával, speciális fagyasztással, jellemzően a fogyasztás helyszínén készülő, vendéglátó-ipari termék. Előállítható pasztőrözéssel, vagy hideg eljárással, fagylaltporból, sűrítményből, pasztából, tejjel vagy vízzel, élelmiszer-adalékanyagok (pl. habosítók, sűrítők) és járulékos anyagok (pl. gyümölcs, dió, mandula, pisztácia, gyümölcskonzerv stb.) hozzáadásával.


Jégkrém: A jégkrém üzemi körülmények között, meghatározott összetevőkből (zsiradék, fehérjék, gyümölcsök, ízesítő anyagok, zselatin, stb.) hőkezeléssel, zárt technológiával, rendszerint homogénezéssel, szükség szerint érleléssel és hűtött állapotban végzett habosítással, majd fagyasztással készül. Szilárd vagy pépes szerkezetű, csomagolt élelmiszeripari termék, amelyet fagyasztott állapotban tárolnak, szállítanak, árusítanak és fogyasztanak. A vendéglátóhelyekre kész állapotban szállítják ki.

2021. júl. 16. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszi!

#8, külön leírtam, hogy nem ez a kérdés :) Hanem hogy a gyakorlatban ki hogyan használja ezeket a kifejezéseket.

2021. júl. 16. 10:11
 10/16 anonim ***** válasza:
76%
Ahogy a hármas írja, én is így. És ez egyezik a 8-as hozzászólásban írtakkal is.
2021. júl. 16. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!