Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az baj, ha túl sok gyümölcsöt...

Az baj, ha túl sok gyümölcsöt eszek?

Figyelt kérdés
Naponta átlagban megeszek 5 almát, 5-6 szilvát, 3-4 barackot. (Vagy éppen olyan gyümölcsöt,ami van itthon)
2010. aug. 27. 14:17
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
szerintem nem. amúgy én is így vagyok vele:)
2010. aug. 27. 14:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
miért lenne baj?
2010. aug. 27. 14:25
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Jó neked ha bírsz naponta ennyi puffasztó dolgot enni, én a bélgázoktól már rég felrobbantam volna..szerencsés vagy, engem már napi egy alma is kinyír..:)
2010. aug. 27. 14:26
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

nem baj,ha éhgyomorra eszed őket:)mert a gyomorban kb fél órát töltenek(sok vízből,cukorból,rostból állnak,ezt nem emészti a szervezet sokáig,hanem tovább szállítja a belekbe,és ott történik további bontás)Ezért,ha pl ebéd után ennél ennyit akkor az történne,h a gyomrodban összekeveredne az ebéddel(ami ugye nem gyümölcs:)) és rothadásnak indulnának,mert más ételeket a gyomrunk tovább emészt és csak később jutnak a belekbe.így az enzimek,fontos tápanyagok a gyümölcsben károsodnának.és nehezíted a dolgát a szervezetednek,azzal h megeszed őket.ezért érdemes éhgyomorra enni. énis így szoktam.:)erre mindig figyelek,nagyon fontos.(ehhez képest szinte az összes ember főétkezések után eszik gyümölcsöt,ami nem helyes,gondoltam elmagyarázom már egyszer,miért...)

továbbra is egyél sokat belőlük!:)

2010. aug. 27. 14:32
 5/10 anonim ***** válasza:
49%
a helytelen gyümölcsfogyasztás látjátok ehhez vezet:puffafás,szarulvagy stb:D
2010. aug. 27. 14:33
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Napi 1 alma engem is... ez az egyetlen gyümölcs, amit nem bírok megenni, fáj tőle a gyomrom.

Az összes többiből bármennyit bírok enni, evés előtt, után, közben... bármikor. Semmi bajom tőle.

Kérdező, nem baj, ha sokat eszel, nagyon egészséges, de ne feledd, hogy gyümölcscukor van benne, ami hizlal. Persze inkább gyümit egyél korlátlanul, mint csokit meg sütit.

2010. aug. 27. 15:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
óó lelkitárs!! :D:D nektek is sok güymölcsötök van? :) én napi 5 fürt szőlőt, 6-7 szilvát, 1-2 barackot meg 2-3 almát eszek :D eddig nem tűnt úgy hogy bármi bajom lenne, bár egyszer mikor én is kajálás után ettem még rá, akkor felpuffadtam kicsit. amúgy éhgyomorra semmi baj nem volt :)
2010. aug. 27. 15:50
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen, sok gyümölcsünk van, mert van nagy kertünk, ahol sok a gyümölcsfa. Csak most sajnos a nagy esőzésektől kipusztult elég sok fa :(

De azért még így is van sok gyümölcs, szóval egész nap azt eszek. Szinte minden gyümölcsöt szeretek :)

2010. aug. 27. 18:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha jól esik, miért lenne baj?:) A gyümölcsöknek talán az egyedüli hátrányuk, hogy nagy mennyiségben sok cukrot lehet velük bevinni, de én nem gondolnám, hogy elhíznánk tőle (még ekkora mennyiségtől se), ezt saját tapasztalatomból mondom. Szintén nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt eszem, nálam a napi 3 nagy alma, rengeteg citrusféle, paradicsom, paprikafélék, és minden ami zöldség, vagy gyümi az jöhet. Nem tudom, nálam valahogy kicsi korom óta ez a természetes.( Ugyan én húst nem eszem, szóval az a pénz amit más húsra költ, az nálam ezekre megy el.)

Szerintem semmi baj nincs ezzel, csak Magyarországon nem ez a megszokott, hiszen a legtöbben kevés friss zöldségfélét, gyümit esznek, inkább a kiadós, zsíros ételek még ma is, pedig a szervezetnek szüksége lenne rá. A tapasztalat az, hogy sok háztartásban nem részesítik előnyben pl a salátákat, zöldköreteket sem. Amúgy szerintem meg a zsíros, magyaros ételek a puffasztók.

2016. okt. 27. 15:56
 10/10 GJLarsFan ***** válasza:
Ha a szervezeted fel tudja dolgozni ezt a mennyiséget, akkor nem beszélhetünk problémáról. Remélem, így is van :)
2023. szept. 17. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!