Otthon, hogy készítitek a hamburgert, milyen hús pogácsa, zsö.le szósz stb ?
2-es, jelentve.
Kérdező:
hús: 100% marha, kevés só, kevés bors.
A zsemle szezámos, kicsit átpirótom a tetejét. Bele pedig ki mit kér, de nálunk a hegyi sajt + bacon az alap.
Ebből 10db szokott kijönni,
a húst mi sertés daráltból csináljuk kotányi amerikai bbq hamburgerporral (1kg húsból 10dbot csinálok)
Nekünk jó ez így, nem szeretek kísérletezgetni
Nem normalis kaja, hanem egyfajta szendvics ... meg ha meleg akkor is ... ugyan az mint egy jofajta fasirtos zsomle, olyat is csak akkor csinalok ha megyek kirandulni.
Otthon, hazi korulmenyek kozott rendes etelt keszitek mert minden korulmeny adott, hogy kulturaltan eltudjam fogyasztani.
Zsomi koze rakott barmi es akarmi egyaltalan nem egeszseges, hiszen a pekaru az en ertekrendemben kimondottan egeszsegtelen.
Szoval otthon ha tehetem, elkerulom az egeszsegtelen dolgokat ezert zsomi nincs :)
A finom, házilag sütött hamburgerhús titka: nem okvetlenül szükséges méregdrága marha bélszínből v. borjú szűzpecsenyéből készíteni. Nekem nagyon is megfelel a marhalábszár, esetleg egyharmad-félrész nyakhússal keverve (amitől egy kicsit véresebb lesz, viszont a sült hús fokozottabb, kellemesebb ízhatása érhető el így vele).
6 adagra fél kiló (500 g, 50 dkg) húst veszek, kizárólag hentesnél, és ott helyben kétszer ledaráltatom. Só, őrölt fehér(!) bors, és - ízlés szerint - egy kávéskanál pikáns mustár (Kremser, de lehet akár dijoni) megy bele, na és fél deci (0,5 dl, 50 ml, 50 g) jól komlózott lager- vagy ászoksör (Pilsner, Kozel, Staropramen...). Ha a kézzel meggyúrt húsmassza állagát túl száraznak találom, mehet még bele egy kiskanál marhavese-háj (ha ez nehezen beszerezhető, akkor marad a disznózsír).
A masszát 6 darab, egyenként kb. 95-100g-os húsgolyókra osztom, majd belőlük 11 cm átmérőjű kerek, lapos pogácsákat formázok. Általában hármat azonnal megsütök, a többit lefagyasztom (azokat majd megsütöm vagy másnap, de mindenképpen 6 hónapon belül, feltéve ha legalább -18°C-ra fagyasztottam).
A sütés módja:
(1) konyhában: gáz v. elektromos sütőlapon (nem sütőben!), kerámia v. teflon bevonatú, bordázott (domborzatos) sütőfelületű grillserpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül!);
(2) szabadban: rácsos grill-lapon;
(3) a lehető legmagasabb hőfokon 4 percig az egyik, átfordítás után 4 percig a másik oldalát (közben NEM KELL ide-oda fordítgatni) - a fagyasztottat hasonlóképp, de 5-5 percig sütöm;
(4) sütés után (tálalás előtt) még további 2-3 percig pihentetem.
A kaját a maradék sörrel a torkomon keresztül öblögetem.
Jó étvágyat!
Az "eredeti" hamburger só és bors nélkűli egyszerű denyhén zsiros darált marha hús tehát nem bélszin és más kűlönben is amennyit eladnak annyi bélszin nem is lehet,(USA)és speciális "hamburger bun" amire teszik, az nem más mint egy puha zsemle-fajta.
Amint irtam fűszerek nélkűl és az otthoni gyors étteremekben sem hiszem hogy fűszerezik azokat, persze, házilag mindenki azt tesz bele amit akar.
Aki azt irta hogy valami "másféle húst nem tesz bele mert attól véres lessz a közepe.." ha megfelelő -átlag fasirt vastagságú- hamburger a közepe piros LEHET, de nem véres és nyers.
Ha az VÉRES nincs jól átsűlve, ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!