Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Otthon, hogy készítitek a...

Otthon, hogy készítitek a hamburgert, milyen hús pogácsa, zsö.le szósz stb ?

Figyelt kérdés

2021. júl. 7. 14:47
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
A húspogácsa 100% darált marhahús, ez a legfontosabb. Fűszerezni sóval, borssal. Semmi tojás, meg ilyen butaságok. A többi igazából az igényeidtől függ. Nekünk meg szokott felelni a bolti hamburgerzsemle is, ha valami komolyabb dolgot szeretnél, nagyobb húspogácsával akkor pékségeket érdemes megnézni. A szósz szintén attól függ mennyire akarsz kísérletezni, a sima majonéz, ketchup, mustár is elég jók, de lehet csomó receptet keresni.
2021. júl. 7. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
11%
Mi a francert csinalnek itthon hamburgert, amikor rendes kajat is tudok csinalni? Ha hamburger kell lemegyek egy gyors etterembe ... itthon ilyen szar nem keszul!!!
2021. júl. 7. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
#2 Miért lenne szar egy hamburger amit otthon készítesz el? Friss zöldségekkel, marhahúsból, olyan zsemlével, szószokkal amilyet szeretnél. Ugyanolyan normális kaja mint akármi más.
2021. júl. 7. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
80%

2-es, jelentve.


Kérdező:

hús: 100% marha, kevés só, kevés bors.

A zsemle szezámos, kicsit átpirótom a tetejét. Bele pedig ki mit kér, de nálunk a hegyi sajt + bacon az alap.

2021. júl. 7. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi 1 3 4 es!👍
2021. júl. 7. 15:13
 6/10 anonim ***** válasza:
91%
a street kitchen weboldalán nézd meg, kérdező! tuti bevált recept mindenre.
2021. júl. 7. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ebből 10db szokott kijönni,

a húst mi sertés daráltból csináljuk kotányi amerikai bbq hamburgerporral (1kg húsból 10dbot csinálok)

Nekünk jó ez így, nem szeretek kísérletezgetni

2021. júl. 7. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Nem normalis kaja, hanem egyfajta szendvics ... meg ha meleg akkor is ... ugyan az mint egy jofajta fasirtos zsomle, olyat is csak akkor csinalok ha megyek kirandulni.

Otthon, hazi korulmenyek kozott rendes etelt keszitek mert minden korulmeny adott, hogy kulturaltan eltudjam fogyasztani.

Zsomi koze rakott barmi es akarmi egyaltalan nem egeszseges, hiszen a pekaru az en ertekrendemben kimondottan egeszsegtelen.

Szoval otthon ha tehetem, elkerulom az egeszsegtelen dolgokat ezert zsomi nincs :)

2021. júl. 8. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A finom, házilag sütött hamburgerhús titka: nem okvetlenül szükséges méregdrága marha bélszínből v. borjú szűzpecsenyéből készíteni. Nekem nagyon is megfelel a marhalábszár, esetleg egyharmad-félrész nyakhússal keverve (amitől egy kicsit véresebb lesz, viszont a sült hús fokozottabb, kellemesebb ízhatása érhető el így vele).

6 adagra fél kiló (500 g, 50 dkg) húst veszek, kizárólag hentesnél, és ott helyben kétszer ledaráltatom. Só, őrölt fehér(!) bors, és - ízlés szerint - egy kávéskanál pikáns mustár (Kremser, de lehet akár dijoni) megy bele, na és fél deci (0,5 dl, 50 ml, 50 g) jól komlózott lager- vagy ászoksör (Pilsner, Kozel, Staropramen...). Ha a kézzel meggyúrt húsmassza állagát túl száraznak találom, mehet még bele egy kiskanál marhavese-háj (ha ez nehezen beszerezhető, akkor marad a disznózsír).

A masszát 6 darab, egyenként kb. 95-100g-os húsgolyókra osztom, majd belőlük 11 cm átmérőjű kerek, lapos pogácsákat formázok. Általában hármat azonnal megsütök, a többit lefagyasztom (azokat majd megsütöm vagy másnap, de mindenképpen 6 hónapon belül, feltéve ha legalább -18°C-ra fagyasztottam).


A sütés módja:

(1) konyhában: gáz v. elektromos sütőlapon (nem sütőben!), kerámia v. teflon bevonatú, bordázott (domborzatos) sütőfelületű grillserpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül!);

(2) szabadban: rácsos grill-lapon;

(3) a lehető legmagasabb hőfokon 4 percig az egyik, átfordítás után 4 percig a másik oldalát (közben NEM KELL ide-oda fordítgatni) - a fagyasztottat hasonlóképp, de 5-5 percig sütöm;

(4) sütés után (tálalás előtt) még további 2-3 percig pihentetem.

A kaját a maradék sörrel a torkomon keresztül öblögetem.

Jó étvágyat!

2021. júl. 8. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 tozser ***** válasza:
100%

Az "eredeti" hamburger só és bors nélkűli egyszerű denyhén zsiros darált marha hús tehát nem bélszin és más kűlönben is amennyit eladnak annyi bélszin nem is lehet,(USA)és speciális "hamburger bun" amire teszik, az nem más mint egy puha zsemle-fajta.

Amint irtam fűszerek nélkűl és az otthoni gyors étteremekben sem hiszem hogy fűszerezik azokat, persze, házilag mindenki azt tesz bele amit akar.


Aki azt irta hogy valami "másféle húst nem tesz bele mert attól véres lessz a közepe.." ha megfelelő -átlag fasirt vastagságú- hamburger a közepe piros LEHET, de nem véres és nyers.

Ha az VÉRES nincs jól átsűlve, ennyi az egész.

2021. júl. 9. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!