Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyiből jön ki a havi kaja...

Mennyiből jön ki a havi kaja egy emberre?

Figyelt kérdés
Olyan helyzetbe kerültem hogy 25 000 forintom van kajára egy hónapra. Be vagyok parázva, hogy nem lesz elég, nem merek neki állni főzni meg semmi, mert attól félek hogy félúton nem lesz elég a pénz. Valaki tud valami ötletet, napi kaja ötletet vagy ilyesmi?
2021. júl. 1. 15:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%

Olcsó:

A hüvelyeseket már írták, így azt nem ismétlem.

Csirkemáj, csiperkegomba, faros csirkecomb (300 körül egy kg és 3 db biztos van benne) csirke farhát(töltve, pörköltnek tarhonyával, levesbe)

Ha utóbbit töltve csinálod (áztatott kenyér, só-bors, tojás, esetleg egy csokor petrezselyem) akkor amiben sütöd zsír jó kenyérre, reggelire-vacsorára.

Gombapörkölt sok nokedlivel 2 napra elég.

Székelykáposzta (1 kg káposzta, fél kiló hús) 3 étkezés.

Paprikás krumpli, krumplis tészta, grízes tészta...egyéb tészta

Tojásos nokedli

Pásztortarkonya

Vegyél fél kiló darált húst, lesz belőle 10-12 fasírt, vagy a felét tedd el töltött paprikának.

A csirkemájat (fél kiló) sütheted, ránthatod, vagy csinálhatsz resztelt májat és ez nem csak egy evésre elég.

De csinálhatsz házi májkrémet, tojáskrémet, ha szereted a szardíniát, akkor halkrémet, ezt mind reggelire-vacsorára.

Millió dolog van, amivel kihúzod és még csak szart sem eszel.

Próbálj zárás előtt venni pékárut, ha kenyér van, már nem halsz éhen.

2021. júl. 1. 16:54
 12/22 anonim ***** válasza:
83%

11-es vagyok

Lehagytam a lapcsánkát, filléres cucc és ritka az aki nem szereti.

2021. júl. 1. 16:57
 13/22 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként (ezen páran felhördülnek), érdemes lehet a húst minimalizálni. Nyilván nem kell vegának lenni, de szerintem érdemes körbenézni húsmentes receptek között, pl. rakott ételekben a darált húsra meglepően jó alternatíva az egyszerű lencse, és sokkal olcsóbb. Szóval ha van valami fogás amit szívesen ennél, érdemes megnézni belőle a vega recepteket is, lehet hogy találsz olyat ami szintén finom és laktató, de sokkal olcsóbb.
2021. júl. 1. 17:11
 14/22 anonim ***** válasza:
53%

13: nem _annyira_ drága ám az a hús....

Vesz egy fél kiló csirkecomb-felsált kb. ötszáz forintért - ebből három napra is tud főtt kaját csinálni, különböző köretekkel, esetleg szószokkal.

2021. júl. 1. 17:13
 15/22 anonim ***** válasza:
90%

Ezért írtam, hogy érdemes az adott fogás esetében körülnézni, és eldönteni hogy konkrétan ahhoz mi a jobb/finomabb/olcsóbb.

2021. júl. 1. 17:15
 16/22 anonim ***** válasza:
34%
A tojást nem szabad kihagyni.
2021. júl. 1. 20:03
 17/22 anonim ***** válasza:
88%

Már nagyon sokszor sokan megírtuk (én voltam olyan helyzetben, hogy sajnos élőben is teszteltem):

Tojás

Csirke

Csirkemáj

Sertésmáj

Sárgaborsó

Lencse

Rizs

Mirelit zöldség (legolcsóbb keverék)

Hagyma

Zabpehely

Olaj

A fenti anyagokból olcsón és egészségesen lehet étkezni, és relatíve változatosan is. 25000 Ft/fő/ hóból megvan és pl olaj hónapok alatt fogy csak el.

2021. júl. 1. 20:45
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi ketten vagyunk és havi nagyjából 50 ezret költök kajára. Tehát egy emberre a 25 ezer forint szerintem elég.
2021. júl. 3. 20:45
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ!
2021. júl. 10. 10:32
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Figyelj, vagy főzz, vagy vegyél 100 ft-os kaját. Létezik egy videó, hogy egy nap csak 100 ft-os ételeket eszik.
2021. júl. 27. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!