Mennyiből lehet kihozni a havi étkezést Budapesten?
Sziasztok!
Tudom hogy ez nagyon sokba függ az ember étkezési szokásain, illetve a napi rutinon illetve hogy mennyire tud és mennyire szeret főzni. Egy átlagra lennék kíváncsi, mert van egy munkalehetőség Budapesten és számolnám a körülbelüli kiadásokat.
Köszi a segítséget előre is.
A boltok áraiban nem igazán van különbség. Drogériaszerű kínai boltokban sokszor olcsóbban lehet hozzájutni magyar élelmiszerekhez, mint a normális közértben. A piacok árai magasabbak, különösen a központi helyen lévőké. Az éttermek általában drágábbak. Egy gyros/kebap pitában 4-800 Ft (leggyakrabban 550-650) attól függően hol veszed (külváros vagy lepukkant környék olcsóbb és kisebb, belváros drágább és nagyobb). Egy adag sült krumpli 250-400. Kínai kajálda egy adag valamilyen hús és sima rizs 600-900. Menzákon, önkiszolgáló éttermekben napi menü 700-1000. Ugyanilyen éttermekben ha nem menüt kérsz, 1000-2000/étkezés.
Alapvetően az étkezésen való megtakarítás akkor számottevő, ha éttermi ellátásról váltasz otthon/előre főzésre. Budapesten a húzós tétel inkább a szállás.
Nem tudom mennyire élsz vidéken, falun vagy kisvárosban?
Tartotok e állatokat, vagy a húst, zöldséget, boltban veszitek?
Lesz e lehetőséged otthonról hozni ezeket, vagy sem?
Gyakorlatilag - szerintem - ha nem otthon termelitek meg az alapanyagokat, akkor ugyanannyiba kerül Budapesten étkezni, mint vidéken.
Ha viszont hozatni akarod a főtt ételt, akkor megtalálod a neten a pesti ételszállító cégek listáját árakkal együtt és tudsz egy kalkulációt készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!