8 tojásos tésztába miért raknak sárgarépa kivonatot?
Miért rakják bele? Kíváncsiságból több tésztát megnéztem de egyikben se találtam ilyen adalékot.
Csak én gondolom úgy, hogy nem kellene ilyennek benne lenni egy hagyományos tésztában?
Azért, mert szebb lesz töle a tészta szine.
De ezen nem érdemes problémázni, semmi káros hatása sincs, ellenkezöleg, a répában lévö karotin kifejezetten egészséges, hasznos összetevö.
Egyetértek az utolsóval, sima tésztánál semmi keresnivalója.
Gondolom valamit trüköznek , "véletlenül" kevesebb tojást raktak bele és így akarják a színét javítani. Vagy valami rossz minőségű alapanyagot így akarnak feljavítani.
Semmi köze a minöséghez meg a kevesebb tojáshoz - azt ugyanis szigorúan éllenörzik! - , hanem az a fö ok, hogy a legtöbb vásárló szerint ha nem sárga a tészta, akkor nincs benne (elég) tojás, pedig csaak a tojások szine általában túl világos.
Emellett a tésztának, vagy a minöségének semmi baja sem lesz attól a kevés répakarotintól, söt még egészségesebb is töle.
Unatkoztam és sok tészta összetevőit néztem át sehol se találtam hogy ilyesmit raknának bele.
Ha így eladhatóbb lenne akkor a többi gyártó is használnák ...
Igen ellenőrzik őket, csak sajnos nagyon ritkán. Javasolnám a nébih felvéteit, hogy miket találnak és előtte évekig zavartalanul működtek ezek a helyek.
Hogy egészségesebb lenne tőle, hát a fokhagyma is az, mégse raksz az almáspitébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!