Mennyi sárgarépát kéne megennem ahhoz, hogy besárguljak?
24F 170cm 65kg vagyok és szeretem a sárgarépát. Kísérletképp szeretnék megenni huzamosabb időn keresztül annyi sárgarépát, amennyi már meglátszik. A sárgarépa fogyasztástól származó sárgaság tudtommal nem káros, mivel a karotin okozza, a sárgaságot, mint betegség pedig a túl magas bilirubin szint, belső szervi gondok útján.
Gondolom hogy anyagcsere és sokminden függő, de nagyjából tudja esetleg valaki, hogy ilyen adottságokkal kb mennyit kéne megenni? Napi 1kgt vagy valami nagyságrendi számra gondolok, amivel próbálkozhatnék. Sajnos nem találok hiteles infót, mert folyton csak a sárgaság, mint betegségbe futok bele, vagy itt kisbabák tök és répa általi besárgulásába, na de én nem vagyok kisbaba :D
Előre is köszi! :)
Jó hírem van! Besárgulhatsz... :)
Az alábbi linken azt mondja a doki néni, hogy néhány héten keresztül napi 20-50 mg bétakarotint kell fogyasztani, hogy elszíneződjön a bőr. Egy közepes répa kb. 4 mg bétakarotint tartalmaz, tehát nagyjából napi 10 darab répa elfogyasztásával megvalósíthatod az álmod. :)
De nem csak a sárgarépa lehet ebben segítségedre. Magas bétakarotin tartalmú gyümölcsök és zöldségek: sárgabarack, cantalup sárgadinnye, mangó, narancs, tök, sütőtök, édesburgonya, yam gyökér.
Jó étvágyat!
Majd tudasd velünk, milyen színárnyalatot sikerült elérned. :)
“You would need to be eating about 20 to 50 milligrams of beta-carotenes per day for a few weeks to raise your levels enough to see skin discoloration,” says Dr. Piliang. “One medium carrot has about 4 milligrams of beta-carotene in it. So if you’re eating 10 carrots a day for a few weeks you could develop it.”
is ;)
:D
Hát ja. Mikor a szolik bezártak, akkor jött ez a szuper ötlet, hogy barnulás helyett sárguljunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!