Sajnos nyers sertés húst ettem, azt hittem nem sertés mert ilyen szeletelt karajféleség volt, amit szeretek nyersen enni. Mit tehetek, hogy ne legyen semmi bajom? Van amit ha megeszek vagy megiszok akkor nem lesz semmi bajom a parazitakzol?
NEm tudom eldönteni, troll vagy, vagy nagyon buta!
A Serrano egy sonkaféleség és nem számít nyers húsnak!
2,3,9 es vagyok.
Serrano, presunto, pármai, vagy bayonne... hasonló eljárással készülnek.
Konkrétan jelenleg a világ legismertebb, legelismertebb, és legkiválóbb sonkái. Milliók fogyasztják naponta, tonnaszámra fogy, nyilvánvalóan minden probléma nélkül, különben ha bármi következménye lenne, értelem szerűen nem ennék.
Egy ilyen kuriózumtól nem bepánikolni kell, hanem élvezni!
A szárítás egy tartósító eljárás, a tartósítás meg arról szól, hogy kiirtson minden mikroorganizmust az adott élelmiszerben.
Ez egy több száz éves eljárás, hatalmas kultusza van, tízmilliók eszik naponta biztonsággal.
Hogy rávilágítsak mennyire abszurd a kérdésed, kb. ahhoz tudnám hasonlítani, mint ha beülnél egy Bentley-be, és azon aggódnál, hogy jól működik e a rendszámtábla világítás...
Jo akkor megnyugodtam, (amugy meg fiatal vagyok)
Köszi a válaszokat!!!
Az, hogy nyers (ebben az esetben), azt jelenti: nem főtt, nem sült.
Hanem pácolt, füstölt. Ami tartósító eljárás. A szavatossági idő lejártáig biztonsággal fogyasztható.
Mert létezik olyan is, hogy füstölt ÉS főtt tarja mondjuk. Egész más íze, állaga van, mintha csak simán füstölve lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!