A tofu rendszeres fogyasztása egészségtelen? Ha igen, miért?
Itt elég részletesen le van írva: [link]
A lényeg, hogy a fitoöszrogéneknek elenyésző a hatása, ha valakinek amúgy normális az ösztrogénszintje. Ha valamiért alacsony, például a nőknél a változó korban, akkor már jelentősebb hatása lehet. A jelenlegi tudományos álláspont szerint a fitoösztrogéntartalom ártalmatlan, de mértékkel érdemes csak ilyesmit enni.
Alapból alkalmatlan emberi fogyasztásra. Erősen savas kezeléssel teszik emészthetővé. Ázsiában se kilószámra eszik, csak ízesítőként. Tehát nem ajánlott rendszeres, nagy mennyiségű fogyasztásra. A fitoösztrogén tartalma is megboríthatja a hormonrendszert, emellett olyan anyagok vannak benne, amik a pajzsmirigy működést gátolják.
Sokszor génkezelt, tehát ha mégis ennél szóját, akkor legalább a GMO mentes bio változatokat részesítsd előnyben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!