Ha másfél óra alatt készítettem el egy bolognai szószos tésztát az jó?
Eléggé, hiszen a szósz már kész volt és csak tésztát kellett főzni meg összekeverni, szóval így max fél óra kellett volna, hogy legyen mindennel együtt. Melyik része tartott ilyen sokáig? Nem piszkálásból, csak nem tudom elképzelni se, hogy hogyan lehet másfél óra. Feltételezem nem te csináltad 0-ról a tésztát, csak kifőzted a boltit.
Legközelebb már biztos sokkal gyorsabban kész lesz.
Nem írtad, hogy milyen tűzhelyen főzted a tésztát, mert egy villany rezsón nálam is fél óra alatt for fel kb 2 l víz. Ha tésztát csinálsz és van vízforralód, akkor én a villany rezsós időben mindig forraltam 1,5 liter vizet, kb ugyan úgy 250g tésztához és 10 perc alatt kész is volt kb.
Gáz tűzhelynél kb felfor a víz, letartalékolom 5-10 perc és kész is, és egyből szűröm :)
ami esetleg észrevétel.
a bolognai szószokba kb 1 éve nem raknak húst, már a glóbusba sem.
tehát külön kell venni hozzá darált húst,amit lepirítasz,fűszerezel és utána rakod a szószba.
mert e nélkül olyan,mintha ketchupos tésztát ennél, full üres.
a lényege a hús hiányzik.
vagy-én ezt szoktam-fogok 1 tonhal konzervet és belekeverem a bolognai szószba,amihez még rakok oliva bogyót és lime ot.
az idő téma meg.
felforr a víz kb 8-10p.
belerakod a spagettit főni kb 8 p.
közben melegszik a szósz.
ez 20 percnél nem több papi...
pedig ha vki akkor én minden vok csak konyhatündér nem:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!