Tudnátok mondani gluténmentes ételeket? Ti mit szoktatok nasizni?
Kínaiban rengeteg mindenben van glutén, ugyanis a szójaszósz tartalmaz glutént.
"Sima" pizzériában viszont tényleg nem ehetsz semmit a keresztszennyeződés - szálló liszt - miatt.
Én egyszer ettem, mert jaj, csak saláta, mi baj lehet? Aha, csak épp egy légtérben készítik a pizzával. Két napig azt hittem, meghalok a fájdalomtól. :(
És persze a "gluténmentes" fagyi is sokszor rohadtul nem az, mert oké, hogy papírpohárba adják csak épp ugyanazzal a kanállal szedi, amivel a gluténos tölcsérbe teszi a másét.
Nasik:
- vizes jégkrém pl Calipso, Rakete, ilyesmik
- pombär
- kukorica-tortilla csipsz
- rizspufi/kukoricapufi
- bármi, ami jelölten gluténmentes
- gyümölcsök
- gm müzliszelet
- magvak
Azért nagyon nagy a választék, annyi, hogyha elmentek pl nyaralni, akkor kell vinned túlélő pakkot, mert sok kisvárosban nincs gm opció (pékáru, tészta, ilyenekre gondolok).
Egyébként pedig kérdezd meg nyugodtan, 10-ből 9 helyen fingjuk nincs, mi az a glutén.
Pl adnak tiszta húslevest, "a tésztát kivettem belőle"-szint.
Vagy "ja, persze, nem tartalmaz tejet". :D
Szóval, aki nem érintett valamilyen szinten, hiába dolgozik vendéglátásban, gőze nincs róla (kivéve a jelölten gm kajáldákat).
Köszönöm a válaszokat!😄
Vettem rizslisztet, hátha valamit tudok vele kezdeni😆
Tejtermékeket szabad enni? Gondolok itt pl krémtúróra
Valamint a szalámikból mindegy milyet veszek?
Tessék ezek garantáltan gluténmentes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!