Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tudnátok mondani gluténmentes...

Tudnátok mondani gluténmentes ételeket? Ti mit szoktatok nasizni?

Figyelt kérdés
Pár napja derült ki, hogy glutén érzékeny vagyok. Próbálom keresgélni az olcsóbb megoldásokat mindenre, és nehéz felfogni, hogy a barátaimmal nem ehetünk ugyanazt.Ti ilyenkor mit csináltok? Rengeteg kérdésem lenne :/

2021. febr. 15. 18:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Igen, az orvost kérdezd meg. Én pl ha eszek lehet meg sem érzem, vagy egy kicsit fáj a gyomrom körül és ennyi. Anya egyik ismerőse meg 1 morzsától teljesen kidől és hány egész nap. Szóval ez mindenkinél más.
2021. febr. 16. 11:53
 12/18 anonim ***** válasza:
69%

Kínaiban rengeteg mindenben van glutén, ugyanis a szójaszósz tartalmaz glutént.

[link]

"Sima" pizzériában viszont tényleg nem ehetsz semmit a keresztszennyeződés - szálló liszt - miatt.

Én egyszer ettem, mert jaj, csak saláta, mi baj lehet? Aha, csak épp egy légtérben készítik a pizzával. Két napig azt hittem, meghalok a fájdalomtól. :(

És persze a "gluténmentes" fagyi is sokszor rohadtul nem az, mert oké, hogy papírpohárba adják csak épp ugyanazzal a kanállal szedi, amivel a gluténos tölcsérbe teszi a másét.

2021. febr. 16. 16:56
 13/18 anonim ***** válasza:
58%

Nasik:

- vizes jégkrém pl Calipso, Rakete, ilyesmik

- pombär

- kukorica-tortilla csipsz

- rizspufi/kukoricapufi

- bármi, ami jelölten gluténmentes

- gyümölcsök

- gm müzliszelet

- magvak

Azért nagyon nagy a választék, annyi, hogyha elmentek pl nyaralni, akkor kell vinned túlélő pakkot, mert sok kisvárosban nincs gm opció (pékáru, tészta, ilyenekre gondolok).

2021. febr. 16. 17:01
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Egyébként pedig kérdezd meg nyugodtan, 10-ből 9 helyen fingjuk nincs, mi az a glutén.

Pl adnak tiszta húslevest, "a tésztát kivettem belőle"-szint.

Vagy "ja, persze, nem tartalmaz tejet". :D

Szóval, aki nem érintett valamilyen szinten, hiába dolgozik vendéglátásban, gőze nincs róla (kivéve a jelölten gm kajáldákat).

2021. febr. 16. 17:04
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!😄

Vettem rizslisztet, hátha valamit tudok vele kezdeni😆

Tejtermékeket szabad enni? Gondolok itt pl krémtúróra

Valamint a szalámikból mindegy milyet veszek?

2021. febr. 17. 13:35
 16/18 anonim ***** válasza:
78%
Elvileg tejtermékeket ehetsz, de azoknál is meg minden másnál is feltétlen olvasd el az összetevök listáját, mert rengeteg olyasmiben van glutén, amire épeszü ember nem is gondolna.
2021. febr. 17. 13:45
 17/18 anonim ***** válasza:
Igen, tejterméket általában lehet. Joghurtok, túrórudik, joghurtitalokat is. Csak az ilyen tejes sütiket, tudod mire gondolok, a tejszelet, kinder pingvin meg ehhez hasonlókat nem, mert abban van piskóta.
2021. febr. 17. 13:56
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Tessék ezek garantáltan gluténmentes

[link]

2021. febr. 17. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!