Tudnátok mondani gluténmentes ételeket? Ti mit szoktatok nasizni?
Sziaa! Nekem írj nyugodtan.
Egyébként rengeteg hétköznapi ételt is lehet enni, nem is gondolnád mennyit. Akár chipset, gumicukrot, csokit. Nem tudom te mennyire vagy érzékeny rá, én nem vészesen úgyhogy én olyat is szoktam, amire az van írva hogy “nyomokban tartalmazhat”. (Ebbe ugye konkrétan nem rakják bele, csak véletlen belekerülhet). Egy idő után ránézésből tudni fogod, eheted-e vagy nem:)
Egyébként én személy szerint nem tapasztalok nagy eltérést a barátaimtól, annyi ugye hogy a péksütik, kenyerek és ilyesmi dolgok kiesnek. De azokból vannak nagyon jók, meg sem lehet mondani róluk hogy más valamiben.
Sokkal olcsóbb is ha a “hétköznapi” nasik között fogod ki a menteseket, még finomabbak is.
Rengeteg étel van, ami gluténmentes és bárki eheti, nem rossz.
A legtöbb zöldséges étel ilyen - párolt, sült zöldségek, lsizt nélkül.
De ha a neten keresgélsz gluténmnetes témára, rengeteg finom ételt találhatsz, illetve rengeteg hagyományos ételnek van gluténmentes változata is.
Anyám és nővérem gluténérzékenyek. Nem főzünk mindenből duplán, úgyhogy többnyire apám és én is gluténmentesen eszünk.
Tésztát mi magunk gyúrunk, nem ideális de legalább kevesebb tésztát eszünk :D spagettiban viszont tészta helyett cukkinicsíkok vannak, nekem így még finomabb is. Van gluténmentes sütőpor,arra figyelünk hogy azt vegyük. A sütikhez a különféle lisztek mind jók, viszont gyúrni meg nyújtani nem annyira lehet őket, törnek. Ezért kelt tésztát, meg pl zserbót (amihez vékony lapok kellenek), azt se nagyon eszünk.
Csipsz, földimogyoró, tökmag, kukorica mind jó, édességet magunknak sütünk. Igazából finomak, csak el kell fogadni hogy ez már egy más ízvilág, nem amit gyerekként megszoktunk a cukrászdákkal meg a lekváros buktával.
Ha menzán, étteremben ettünk tesómmal, akkor ő többnyire salátát kért, néha húst, de hogy sose a gluténmentes menüt, mert az drágább általában.
Desszertnek tudom ajánlani az összeturmixolt gyümölcsöt, amit chiamaggal vagy útifűmaghéjjal zselésítesz, mert ez gyors és finom is.
Piskóta, pizzatészta is finom készíthető gl.mentes lisztekből, és nem kell a drágákra gondolni, a sima rizsliszt is jó.
Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok☺️
Őszintén szólva kicsit megijedtem amikor kiderült, sose válogattam ételek közül.
Igazából átlagos a testsúlyom és a barátaim mindig azzal idegesítenek hogy tuti lefogyok mert semmit nem ehetek.
De a válaszaitok alapján kezdek megnyugodni😅
Még olyan kérdésem lenne, hogy pl ha kínaiban akarok enni akkor esetleg rizs mellé merjek valamit kérni?Vagy inkább hanyagoljam az egészet?
6-os vagyok
Kínaiak szinte alig használnak lisztet, leginkább keményítővel sűrítenek, ami általában burgonya és kukoricakeményítő keveréke, mindkettő gluténmentes.
Náluk ezek a bundázott golyók kérdésesek, mert az ha jól tudok keményítő és liszt keveréke.
A másik a szójaszósz, hát igazából a legtöbb gluténmentes, nekik se céljuk hogy a gluténérzékenyek ne ehessenek náluk, szóval ha van egy kis eszük, akkor gluténmenteset használnak.
De rá kell kérdezni, konkrétan ezekre a dolgokra (is)
Ha konkrétan rákérdezel ezekre az összetevőkre, kevésbé néznek hülyének, és talán kisebb eséllyel fognak hazudni.
A szójaszósz márkájára is rákérdezhetsz...
Hát ha igazoltan glutén allergiás vagy akkor igenis meg kell nézned mibe van glutén illetve figyelned kell arra is hogy a csomagoláson ha az van rá írva hogy glutén is felhasználó üzemben készült a termék ne vedd meg .
Schär termékei gluténmentes és finomak van lisztjük,van tésztájuk,még süti gluténmentes csokis muffin is van .
Hertz gála sonkák gluténmentes rá is van írva .chips gluténmentes változat is van de nem sok helyen árulnak.
Aki azt mondja hogy bármit meg ehetsz az vagy nem tartja diétát vagy nem igazoltan az.
Nekem a fiam glutén allergiás jó pár éve ,neki csak olyat veszek ami gluténmentes ez garantáltan csak a schär termékei ami még finom is és ő pl egy barátai társaságában vagy nem is evett vagy olyat vett magának amit szabad meg ennije.sajnos kínai kajaldákrol le kell mondani ott nem főznek gluténmentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!